Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας χαιρετίζει την κινητοποίηση των βιοπαλαιστών μικρομεσαίων και φτωχών αγροτών στο Νομό μας, που διεκδικούν μέτρα για την επιβίωσή τους ενάντια στην εχθρική για αυτούς πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ με την οποία ουσιαστικά συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, παρά τις όποιες φραστικές διαφοροποιήσεις. Άλλωστε κυβέρνησαν και εφάρμοσαν την ίδια πολιτική, πολιτική της ΕΕ που τους ξεκληρίζει και εφαρμόζεται για την ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε όφελος των καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων και των μεγαλοαγροτών.

Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας όλων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας ενάντια στην απαράδεκτη αντιλαϊκή πολιτική. Μπορούμε με τη συμμαχία μας και τον αγώνα μας να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να διεκδικήσουμε: Αυξήσεις στα εισοδήματά μας, δωρεάν περίθαλψη, δωρεάν δημόσια Υγεία και Παιδεία, ανθρώπινες συντάξεις.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στηρίζοντας αποφασιστικά τους δίκαιους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς που διεκδικεί μέτρα στήριξης του εισοδήματός της:

Μέτρα όπως είναι η μείωση του κόστους παραγωγής -με κατάργηση ΦΠΑ στα λιπάσματα, στα αγροτικά καύσιμα και άλλα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, με στήριξη των τιμών των αγροτικών προϊόντων που τα αγοράζουν "κοψοχρονιά" οι εμπορομεσάζοντες ενώ οι εργαζόμενοι τα πληρώνουν πανάκριβα σε όφελος των εμπορομεσαζόντων κλπ. Στηρίζουμε όλα τα δίκαια αιτήματά τους όπως και το αίτημά τους για την αποζημίωση από τον ΕΛΓΑΣΤΗΝ Ο ολόκληρης της αγροτικής παραγωγής και του φυτικού και ζωϊκού κεφαλαίου που καταστρέφεται από φυσικές καταστροφές.

Οι εργατοϋπάλληλοι - φτωχοί αγρότες - αυτοαπασχολούμενοι μικροεπαγγελματίες μπορούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα μας μόνο μέσα από την οργάνωση στα σωματεία και τους συλλόγους μας, με την κοινή και ενιαία οργανωμένη συλλογική πάλη και δράση μας και όχι να περιμένουμε επίδοξους “σωτήρες”.

Επίσης το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 1 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου