Η Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων Θεσπρωτίας καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Η Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων Θεσπρωτίας καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα

Η Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων Θεσπρωτίας καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα 
ΩΣ ΕΔΩ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/3   12 :00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τις τελευταίες μέρες ξεδιπλώνεται με μεγαλύτερη ένταση η κυβερνητική βία και η κατασταλτική μανία ενός κράτους που αστυνομοκρατείται όλο και περισσότερο. Ο νεοφιλελεύθερος ολοκληρωτισμός είναι εδώ και προσπαθεί να σπείρει τον τρόμο εξαπολύοντας μια γενικευμένη επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής, κυρίως της νεολαίας.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας έχει αποτύχει παταγωδώς, ρίχνει τις ευθύνες της εγκληματικής της πολιτικής, τα βάρη και τις συνέπειες στις πλάτες μας και χρησιμοποιεί την υγειονομική κρίση ως πρόσχημα για περαιτέρω αντιδραστικοποίηση και αφαίρεση κάθε δικαιώματος και ελευθερίας.

Στήνοντας το συγκεκριμένο αισχρό αφήγημα επιδίδεται σε έναν πρόστυχο ρεβανσισμό οδηγώντας στο θάνατο τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα για να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης στις διεκδικήσεις για ζωή. Η στάση της αυτή αποτελεί μια ιστορικών διαστάσεων πολιτειακή εκτροπή φεουδαρχικού αυταρχισμού, εξουσιαστικής αλαζονείας και στροφή στον ολοκληρωτισμό της ανισονομίας.

Για τους ίδιους λόγους και με την ίδια αισχρότητα στοχοποιεί τη νεολαία. Προσπαθεί να εξασφαλίσει με μεσαιωνικής έμπνευσης νομοθετήσεις και την επιβολή της σιδερένιας φτέρνας του Χρυσοχοίδη τους όρους μετατροπής των νέων σε δουλοπάροικους του 21ου αιώνα. Με το νομοσχέδιο Κεραμέως και την επιβολή αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ επιδιώκει τη φίμωση των ελευθεριών και την πλήρη υποταγή της γνώσης και της έρευνας στην κερδοφορία των διεθνών κέντρων καταλήστευσης του παραγόμενου πλούτου. Την ίδια στιγμή αποκλείει από το δικαίωμα στη μόρφωση τα παιδιά των φτωχοποιημένων στρωμάτων.

Η συνταγή για την επιβολή των σχεδίων της έγινε ακόμη πιο αισθητή την τελευταία εβδομάδα: απαγορεύσεις, πρόστιμα, ξύλο και αστυνομική τρομοκρατία σε όποιον διεκδικεί, σε όποιον προσπαθεί να ξεγελάσει τον καταναγκαστικό εγκλεισμό με μια βόλτα στην πλατεία, στις γειτονιές, στους δρόμους. Ακόμη και εισβολές στα σπίτια και απαγωγές νέων διαπράττει. Η προκλητικά κλιμακούμενη επίθεση στο ΑΠΘ με τη συνέργεια του πρύτανη και ενάντια στη βούληση της πανεπιστημιακής κοινότητας, των φοιτητών και της κοινωνίας που υπερασπίζεται τη δημόσια παιδεία και τις ελευθερίες και οι ακόμα πιο προκλητικές δηλώσεις μελών της κυβέρνησης για νομιμότητα και τα διαγγέλματα τύπου διαστρέβλωσης της πραγματικότητας βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση. Όμως, η νεολαία, οι γειτονιές, η κοινωνία ολόκληρη βράζει από οργή και αγανάκτηση. Απαντά με τις καθημερινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και απαιτεί:

* ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
*ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ
*ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
*ΤΕΡΜΑ Ο ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
*ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
*ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΣΧΟΛΕΙΑ- ΣΧΟΛΕΣ
*ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
*ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
*ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ- ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ
*ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου