ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Συγκέντρωση αύριο στην Ηγουμενίτσα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και την κυβερνητική πολιτική - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Συγκέντρωση αύριο στην Ηγουμενίτσα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και την κυβερνητική πολιτική

ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Συγκέντρωση αύριο στην Ηγουμενίτσα ενάντια στην  κρατική τρομοκρατία και την κυβερνητική πολιτική
Συγκέντρωση Σάββατο 13-03-2021, ώρα 12.00, στην Ηγουμενίτσα στην Πλατεία Δημαρχείου ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική

Εντεινόμενος αυταρχισμός, αστυνομοκρατία, αντιδραστικές ανατροπές, σήψη-παρακμή και εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με κλιμάκωση της κυβερνητικής πολιτικής σκλήρυνσης και πόλωσης

Καταγγέλλουμε την κρατική τρομοκρατία και χαιρετίζουμε όλο αυτόν τον κόσμο, που καθημερινά βγαίνει στους δρόμους και διαδηλώνει ενάντια σε αυτή την πολιτική

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις, από τον εντεινόμενο αυταρχισμό, την αστυνομοκρατία και τη βίαιη καταστολή των φοιτητικών και άλλων κινητοποιήσεων σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας (Νέα Σμύρνη, Πανόρμου) και στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τον προκλητικό χειρισμό μιας δυσώδους πραγματικότητας στους χώρους της Τέχνης και του Αθλητισμού και την εκδικητική πολιτική εξόντωσης -τελικά- του Δ. Κουφοντίνα, μέσα στο σταθερό πλαίσιο της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, αποτελούν στοιχεία της κλιμακούμενης επιχείρησης ιδεολογικής και πολιτικής επίθεσης της αντιδραστικής κυβέρνησης της Δεξιάς.

Με τα νοσοκομεία (χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, εμβόλια και ΜΕΘ) να λυγίζουν, με τα σχολεία (χωρίς εκπαιδευτικούς) πέντε μήνες κλειστά, τη φτώχεια και την ανεργία να θεριεύουν, τα λαϊκά εισοδήματα να τσακίζονται, τα χρέη να πνίγουν τα λαϊκά στρώματα, τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να δέχονται τη χαριστική βολή, με τα αλλεπάλληλα «λοκντάουν» τα κρούσματα να αυξάνονται και το «επιτελικό κράτος» να καταρρέει, αποτελεί πρόκληση ο πρωθυπουργός και διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, με έπαρση, να βλέπουν «φως στην άκρη του τούνελ».

Γνωρίζοντας η κυβέρνηση ΝΔ πως η περίοδος χάριτος -που διασφάλισε με την καταχρηστική εκμετάλλευση της πανδημίας- τελειώνει, βέβαιη πως η ογκούμενη κοινωνική οργή και δυσαρέσκεια θα μετατραπεί σε έντονες διαμαρτυρίες και αγώνες, ανήσυχη γιατί ψυχή και κινητήρια δύναμη αυτών των αγώνων είναι η νεολαία, ο προοδευτικός κόσμος, η Αριστερά και οι κομμουνιστές, επιλέγει τον πολιτικό αυταρχισμό, την εκτεταμένη καταστολή και την ιδεολογική επίθεση.

Με τον «αέρα» της κυρίαρχης δύναμης, με την αντιπολίτευση να ταυτίζεται επί της ουσίας μαζί της και να περιορίζεται σε παραγωγή επικοινωνιακών εντυπώσεων, με τα ΜΜΕ απολύτως ελεγχόμενα σε ρόλο συντεταγμένου προπαγανδιστή της κυβερνητικής πολιτικής, επιχειρεί να δημιουργήσει όρους ιδεολογικής και πολιτικής ηγεμονίας και επιβολής.

Παρήγορο φαινόμενο είναι η απάντηση λαού και νεολαίας σε αυτή την πολιτική, με αλλεπάλληλες μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, που έσπασαν και τις κυβερνητικές χουντοαπαγορεύσεις, μέσα από την δραστηριοποίηση συλλόγων και συνδικάτων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων της Αριστεράς και μέσα από την πραγματοποίηση αρκετών Γενικών Συνελεύσεων.

Ένα άλλο ελπιδοφόρο γεγονός των κινητοποιήσεων αυτών είναι ότι έβαλε στο περιθώριο διασπαστικές, ιδιοκτησιακές και σεχταριστικές λογικές και πρακτικές.

Αποδείχτηκε επίσης πως η δράση μιας ελάχιστης μειοψηφίας, που στις πλάτες των χιλιάδων κόσμου, ξεδιπλώνει την τυφλή προβοκατόρικη δράση της, προσφέρει τελικά τα προσχήματα για να συκοφαντηθούν οι κινητοποιήσεις αυτές και δίνει την αφορμή στην κυβέρνηση να εξαπολύσει την κρατική καταστολή και την τρομοκρατία.

Η δική μας η ελπίδα, η ελπίδα της νεολαίας και τους λαού μας, που στενάζει εδώ και μια δεκαετία από τα βάρη των μνημονίων και της καπιταλιστικής κρίσης, βρίσκεται στον δρόμο του μαζικού, ενιαίου και συλλογικά οργανωμένου αγώνα, ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξιοποιώντας τα καταλληλότερα κάθε φορά μέσα πάλης, το λαϊκό - φοιτητικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει μέσα από τους συλλόγους και τα συνδικάτα, μέσα από Γ. Σ., τις μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Μόνο έτσι μπορεί να σπάσουν και οι απαγορεύσεις και να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει !
Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών - εκπαιδευτικών τώρα !
Δημόσια δωρεάν Υγεία - Παιδεία για όλο το λαό !
Ενιαίος, παλλαϊκός αγώνας για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου - Όλοι στο δρόμο, όλοι στον αγώνα !

Συγκέντρωση Σάββατο 13-03-2021, ώρα 12.00, στην Ηγουμενίτσα στην Πλατεία Δημαρχείου ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου