Με παρέμβαση Γιόγιακα σβήστηκε πρόστιμο 11.000 € σε ζευγάρι Βορειοηπειρωτών! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Με παρέμβαση Γιόγιακα σβήστηκε πρόστιμο 11.000 € σε ζευγάρι Βορειοηπειρωτών!

Με παρέμβαση Γιόγιακα σβήστηκε πρόστιμο 11.000 € σε ζευγάρι Βορειοηπειρωτών!

Αίσθηση προκάλεσε πριν λίγες ημέρες το γεγονός ότι ζευγάρι Ελλήνων της Αλβανίας, δέχτηκε πρόστιμο ύψους 11.000 ευρώ στην Ηγουμενίτσα, λόγω διέλευσης από μη θεσμοθετημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, το ζευγάρι αναγκάστηκε να έλθει στην Ελλάδα, από μη θεσμοθετημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, επειδή η νεαρή εγκυμονούσα Βορειοηπειρώτισσα παρουσίασε επιπλοκές και προκειμένου να σώσει τη ζωή του αγέννητου ακόμη μωρού, αναγκάστηκε να περάσει παράνομα από τα σύνορα, ώστε να μεταβεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο της Θεσπρωτίας και να λάβει την απαραίτητη ιατρική βοήθεια.

Αντ' αυτού όμως συνελήφθη μαζί με το σύζυγο της από αστυνομικούς του τμήματος Ηγουμενίτσας, επιβάλλοντας στο ζευγάρι των Ελλήνων από τη Βόρεια Ήπειρο πρόστιμο ύψους 11.000 ευρώ.

Την επιβεβαίώση έκαναν οι ίδιοι με ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαριστώντας όσους βοήθησαν ώστε να σβηστεί το πρόστιμο, μεταξύ αυτών και το Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα!

(Τo θέμα ανέδειξε η Νεολαία Βορειοηπειρωτών από τη σελίδα τους στο facebook)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Μια οδυνηρή περιπέτεια που είχα εγώ και η σύζυγος μου είχε αίσιο τέλος και θέλουμε να ευχαριστήσουμε για αυτό κάποιος ανθρώπους.
Πρωτίστως, ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου, που από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το πρόβλημα μας, έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο και κίνησε τις διαδικασίες για την αφαίρεση των προστίμων.
Ευχαριστώ τους βουλευτές Βασίλη Γιόγιακα και Άγγελο Συρίγο που ευαισθητοποιήθηκαν και με δική τους πρωτοβουλία συνέβαλαν στη διεκπεραίωση του προβλήματος μας.
Καθοριστικό ρόλο είχε η γνωστοποίηση του θέματος στα μέσα ενημέρωσης και ευχαριστώ για αυτό τον κ. Λεωνίδα Παππά που πρώτος ανέδειξε το θέμα. Για τον ίδιο λόγο ευχαριστώ τη Νεολαία Βορειοηπειρωτών, το Himara.gr και όλα τα άλλα μέσα ενημέρωση που πρόβαλαν το θέμα.
Τα αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης που λάβαμε απ όλα τα μέρη της Ελλάδος μας συγκίνησαν ιδιαίτερα.
Στις περίεργες συνθήκες που ζούμε όλοι, η οικογένεια μας ένιωσε πολύ ανθρωπιά και για αυτό είμαστε ευγνώμονες.

Λεωνίδας Μήτρος – Στέλλα Κώτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου