Πόσο κόστισε το "υποβρύχιο" γυμναστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας;;; - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Πόσο κόστισε το "υποβρύχιο" γυμναστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας;;;

Πόσο κόστισε το "υποβρύχιο" γυμναστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας;;;

Πριν μια εβδομάδα ο Δήμος Ηγουμενίτσας και ο ΟΛΗΓ εγκατέστησαν σε σημεία της λεγόμενης και "χερσαίας ζώνης" της Ηγουμενίτσας, υπαίθρια όργανα γυμναστικής για την άσκηση των πολιτών.
Συγκεκριμένα ο ΟΛΗΓ εγκατέστησε τα όργανα στη μέση του ποδηλατόδρομου (εκεί που υπήρχε μια μικρή παιδική χαρά η οποία ξηλώθηκε) και ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο Δρέπανο, έξω από το κάμπινγκ.
Μια θετική πρωτοβουλία που όλοι δεχτήκαμε με ικανοποίηση, αν και επρόκειτο για κάτι πολύ απλό που θα μπορούσε να είχε γίνει εδώ και χρόνια.
Κι όμως, τα απλά για την Ηγουμενίτσα, δεν είναι τόσο απλά...

Δεν πέρασαν λίγες ημέρες και με την πρώτη βροχή το σημείο όπου τοποθετήθηκαν τα όργανα του Δήμου, στο Δρέπανο, πλημμύρισε, κρατώντας στάσιμα νερά για ημέρες, καθιστώντας μη προσβάσιμα τα όργανα.

Θα αναρωτηθεί κανείς πως γίνεται να τοποθετούνται όργανα που απλώς βιδώνονται στο χώμα, χωρίς να υπάρχουν προϋποθέσεις για την καλή λειτουργία τους.
Αυτό πρωτίστως προτάσσει η λογική του να είναι σε ασφαλές σημείο, όπως και να μην υπάρχει φθορά των οργάνων από χώμα, σκόνη κλπ. 

Φαίνεται όμως πως ο Δήμος Ηγουμενίτσας στη βιασύνη του να εκδώσει δελτίο Τύπου σχετικά με το κατόρθωμά του, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση του ΟΛΗΓ (για το δικό τους κατόρθωμα) ανακοίνωσε την εγκατάσταση του υπαίθριου γυμναστηρίου στις 13/1.

Η βιασύνη τους δε, ήταν τόσο μεγάλη, που ξέχασαν κάτι ακόμη πιο σημαντικό!!! Να δώσουν την ανάθεση στον προμηθευτή και όπως προβλέπει ο νόμος να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα!! Και είναι απορίας άξιο.  Ας μας πουν τουλάχιστον, το υπαίθριο - υποβρύχιο γυμναστήριο, πόσο κόστισε;;;

Με λίγα λόγια, εγκαταστάθηκε ένα υπαίθριο γυμναστήριο χωρίς μελέτη χωροθέτησης, χωρίς ανάθεση στον προηθευτή και χωρίς καμία νόμιμη απόφαση. Με τα λόγια δηλαδή... Και είδαμε το αποτέλεσμα...
Και για την ιστορία και σε περίπτωση που κάποιος υποθέσει ότι ο Δήμος το έκανε ταυτόχρονα με τον ΟΛΗΓ για να υπάρχει μια κοινή δράση στο πνεύμα καλής συνεργασίας, ας σημειώσουμε ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας είχε ζητήσει από τον ΟΛΗΓ να τοποθετήσει τα όργανα αντί του Δρεπάνου, στο χώρο δίπλα από το ΤΕΙ στην αρχή του ποδηλατόδρομου, όμως ο ΟΛΗΓ για να αναδείξει το δικό του γυμναστήριο και ως ιδιοκτήτης της χερσαίας ζώνης το αρνήθηκε...!
Αυτά... προς το παρόν!!!

Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ηγουμενίτσας στις 13/1

Δελτίο Τύπου
13-1-2021 

Εγκατάσταση υπαίθριων γυμναστικών οργάνων Δήμου Ηγουμενίτσας 

Ξεκίνησε από τον Δήμο Ηγουμενίτσας η εγκατάσταση υπαίθριων γυμναστικών οργάνων, με πρώτο σταθμό το τέλος της νέας επέκτασης του ποδηλατόδρομου, δίπλα από το κάμπινγκ Δρεπάνου, καθώς και τα Σύβοτα, ενώ αντίστοιχες πρακτικές δωρεάν υπαίθριας άσκησης θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία του Δήμου. 
Τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής είναι ειδικά σχεδιασμένα για αερόβια άσκηση και μυϊκή ενδυνάμωση. Απευθύνονται σε υγιή άτομα και σκοπός τους είναι η δωρεάν άθληση των πολιτών στο φυσικό περιβάλλον οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, καθώς και η προώθηση της άθλησης ως μέρος της καθημερινής μας ζωής. 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας σε σχετική του δήλωση ανάφερε τα εξής: 
«Η πρόσβαση στον αθλητισμό είναι δικαίωμα που δεν πρέπει να εξαρτάται από οικονομικούς περιορισμούς, ούτε από τις δυσμενείς συνέπειες της έλλειψης άσκησης, που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19. Για το λόγο αυτό, αφουγκραζόμενοι άμεσα τις ανάγκες των συνδημοτών μας, δίνουμε υλοποιήσιμες απαντήσεις. Συνεχίζοντας τις εκτεταμένες αστικές παρέμβασεις για αθλητικές και εναλλακτικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αξιοποιούμε αισθητικά και περιβαλλοντικά διαθέσιμους ελεύθερους χώρους, προχωρώντας στη λειτουργία υπαίθριων γυμναστηρίων. Στόχος μας η παροχή δυνατοτήτων δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μικρών και μεγάλων, ενισχύοντας τις υποδομές του Δήμου μας και παράλληλα δημιουργώντας νέες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου