Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι στις 7 Οκτωβρίου 2020, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας & Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου κ. Α. Πάσχος, με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Ηπείρου κ.κ Ι. Γκολομάζο (Άρτας), Δ. Δημητρίου (Ιωαννίνων) και Ι. Μπούρη (Πρέβεζας), συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη στην έδρα στης Περιφέρειας στα Ιωάννινα. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, αφενός το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», η προκήρυξη του οποίου αναμένεται στις 8 Οκτωβρίου 2020, και αφορά κάλυψη του Κεφαλαίου Κίνησης, ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 3.000 ευρώ και μέγιστο τα 15.000 ευρώ, στοχεύοντας στην διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας στην αγορά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. 

Παράλληλα συζητήθηκε το Πρόγραμμα «Αναβάθμισης Δεξιοτήτων σε ανέργους και ενίσχυση των προοπτικών ένταξης στην αγορά εργασίας», που στοχεύει στην απόκτηση και διεύρυνση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων από ανέργους, στην απόκτηση σχετικής πιστοποίησης, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, καθώς και η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την περαιτέρω ενίσχυση της προοπτικής ένταξή τους στην αγορά εργασίας. 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη κο Αλ. Καχριμάνη καθώς με την δική του καίρια και δυναμική παρέμβαση επιτεύχθηκε έγκριση υλοποίησης των ανωτέρω δράσεων. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία μέτρα για την αποφυγή διασποράς της νόσου COVID-19. 

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου