Ηγουμενίτσα: Η μυωπία των αρχών συνεχίζεται προκλητικά... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ηγουμενίτσα: Η μυωπία των αρχών συνεχίζεται προκλητικά...

Ηγουμενίτσα: Η μυωπία των αρχών συνεχίζεται προκλητικά... 
(Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας με ημερομηνία 8/8/2019. Όσα γράφαμε πέρυσι, ακόμη να λυθούν. Μάλλον κάποιοι δε θέλουν να τα λύσουν για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν)
Η προβολή των ζητημάτων και προβλημάτων μιας περιοχής από ένα ΜΜΕ γίνεται πρωτίστως για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και για τη λύση των όποιων προβλημάτων από τις αρμόδιες αρχές, υπηρεσίες και τοπική εξουσία, αφού λάβουν γνώση των προβλημάτων. Φαίνεται όμως ότι στην περιοχή μας, ορισμένοι υπεύθυνοι δεν καταλαβαίνουν από λόγια...

Ανατρέχοντας στο αρχείο της εφημερίδας μας των τελευταίων ετών, με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι πολλά από τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία έχουμε αναδείξει πολλάκις, παραμένουν τα ίδια. Κι αυτό, όχι επειδή είναι δύσκολη η λύση τους ή η αντιμετώπισή τους, αλλά επειδή αυτοί που είναι από το νόμο αρμόδιοι να τα αντιμετωπίσουν κωφεύουν εκκωφαντικά, γεγονός που ίσως προκαλέσει και την εμπλοκή άλλων ανώτερων ελεγκτικών οργάνων...!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτοσέλιδο με ημερομηνία 8 Αυγούστου 2019. 
Στο συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας μας, είχαμε 3 θέματα.
1) Παράνομη κατάληψη παραλιών 
Όποιος πάρει μια άδεια από το Δήμο, τον ΟΛΗΓ ή την Κτηματική Υπηρεσία για να τοποθετήσει μερικές ξαπλώστρες, καταλαμβάνει παράνομα και προκλητικά ολόκληρη την παραλία, χωρίς να ακολουθήσει κανένα κανονισμό. Για το συγκεκριμένο θέμα η Αστυνομία και κυρίως το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας φέρουν σοβαρές ευθύνες, δεδομένου ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει κανέναν έλεγχο τα τελευταία χρόνια, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Συμπαραστάτη του Δημότη από την Περιφέρεια Ηπείρου. Ειδικά φέτος που εξαιτίας του κορωνοϊού τους έχουν δώσει μεγαλύτερους χώρους για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι περισσότεροι το εκμεταλλεύονται για να τοποθετήσουν ακόμη περισσότερες ξαπλώστρες χωρίς να αφήνουν μια σπιθαμή ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες. Ορισμένοι μάλιστα, δεν έχουν καν τις σχετικές άδειες, αλλά το Λιμεναρχείο ασχολείται με άλλα πράγματα...
Γι αυτό κι εμείς θα απευθυνθούμε σε άλλες υπηρεσίες πλέον...!

2) Το θέατρο στο Τσιπουρίκι
Μπορεί αρκετοί συμπολίτες να μη γνωρίζουν καν ότι κατασκευάζεται υπαίθριο θέατρο στο Τσιπουρίκι, αλλά το έργο έχει ξεκινήσει πριν 12 χρόνια. Για διάφορους λόγους που έχουμε επισημάνει σε παλαιότερο ρεπορτάζ, το έργο είχε μεγάλη καθυστέρηση. Τα τελευταία τρία χρόνια ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, δεσμεύεται συνεχώς στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το έργο ολοκληρώνεται, αλλά κάθε έξι μήνες δίνει παράταση στον εργολάβο χωρίς να εξηγήσει το λόγο...! Ακόμη ένα καλοκαίρι χωρίς να παραδοθεί ένα έργο που μπορεί να προσφέρει πολλά στους Ηγουμενιτσιώτες αλλά και στους επισκέπτες και να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της πόλης! Κατά τα άλλα έχουμε και νέο λογότυπο για την τουριστική προβολή...!

3) Αφισορύπανση
Τους καλοκαιρινούς μήνες η πόλη της Ηγουμενίτσας -κι όχι μόνο- μετατρέπεται σε ένα ατέλειωτο τσίρκο. Οι ...πολιτιστικές εκδηλώσεις των πανηγυριών, των συναυλιών, των τσίρκων που έρχονται στην πόλη και πολλών άλλων εκδηλώσεων προβάλλονται μέσω παράνομης αφισοκόλλησης σε όποιο πιθανό κι απίθανο σημείο της πόλης. Μέχρι και στις πινακίδες της τροχαίας.... 
Πριν λίγα χρόνια ο Δήμος Ηγουμενίτσας (επί δημαρχίας Λώλου) είχε ψηφίσει και νέο κανονισμό για την υπαίθρια διαφήμιση, σε σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Η απάντησή τους είναι, ότι υπεύθυνοι για ελέγχους είναι η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο, δεδομένου ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν έχει πλέον Δημοτική Αστυνομία. Κάθε τόσο όμως, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δίνει εντολή σε συνεργείο του Δήμου να ξηλώσει τις παράνομες αφίσες, χωρίς όμως να επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα, όπως προβλέπει ο κανονισμός που οι ίδιοι ψήφισαν...! Τα ψηφουλάκια βλέπετε και οι καλές δημόσιες σχέσεις με μαγαζάτορες είναι υπεράνω μιας καθαρής πόλης...!

Όπως παρατηρούμε, πολλά από τα ζητήματα της καθημερινότητας, δεν επιθυμούν να τα αντιμετωπίσουν οι αρμόδιες αρχές: Δήμος, Αστυνομία, Λιμεναρχείο. Όσες φορές κι αν γράψαμε σχετικά με αυτά, δεν έδειξαν τη διάθεση να τα λύσουν. Αυτό όμως επιβαρύνει τη θέση τους όταν αναλάβουν ελέγχους άλλες υπηρεσίες που δεν θα είναι στο χέρι τους να ελέγξουν. Εμείς πάντως τους ενημερώσαμε νωρίς. Ας πρόσεχαν...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου