Θα ..."αξιοποιήσουν" και το Σούλι;;; - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Θα ..."αξιοποιήσουν" και το Σούλι;;;

Θα ..."αξιοποιήσουν" και το Σούλι;;;

Στις 12 Ιουνίου 2020, η Πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" κα. Γιάννα Αγγελοπούλου επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα για να τον ενημερώσει για το μέχρι τώρα έργο της Επιτροπής που ετοιμάζει για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, αλλά και για να συζητήσουν για κοινές δράσεις.
Δυο μέρες μετά, στις 14 Ιουνίου, ο νέος Πρόεδρος του ΕΤΑΔ και πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας με μια ανάρτησή του στο facebook, έκανε γνωστό ότι παρευρέθηκε και ο ίδιος στη συζήτηση ή έστω στο περιθώριο της συνάντησης.

Στην ανάρτησή του, συνοδευόμενη από φωτογραφίες, έκανε και το παρακάτω σχόλιο:

"Το Σούλι και το Ζάλογγο!
Με την Πρόεδρο της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" κα Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά την επίσκεψή της στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα. Είπα στην κα Αγγελοπούλου ότι το Σούλι που στάθηκε ο προάγγελος της εθνικής μας παλλιγγενεσίας και το Ζάλογγο που είναι αιώνιο εθνικό σύμβολο θυσίας, πρέπει να αποτελέσουν "σημεία αναφοράς" στο σχεδιασμό του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η κα Αγγελοπούλου υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τον ιστορικό χώρο του Σουλίου".

Θα πει κανείς με μια πρώτη ανάγνωση, ότι καλά τα είπε ο πρώην βουλευτής. Ωστόσο, εφόσον η συνάντηση ήταν επίσημη και μάλιστα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, με ποια αρμοδιότητα και ποιο θεσμικό ρόλο παρευρέθηκε στη συνάντηση ο κ. Μπέζας; Πριν λίγο καιρό διορίστηκε ως νέος Πρόεδρος του ΕΤΑΔ, που έχει ως αρμοδιότητα την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας (έτσι λένε το ξεπούλημα). Επίσης, ο δεύτερος θεσμικός ρόλος που κατέχει ο κ. Μπέζας είναι αυτός του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πρέβεζας, από όπου δεν έχει παραιτηθεί, από όσο γνωρίζουμε και δεν αποτελεί κάποιο υψηλό βαθμό αξιώματος ώστε να προσκληθεί σε μια τέτοια συνάντηση!
Και είναι απλό το ερώτημα: Ή ο κ. Μπέζας βρέθηκε στη συνάντηση ως φίλος του κ. Τασούλα, υποσκάπτοντας το ρόλο του εκλεγέντα βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα και δεν είχε καμία δουλειά στη συνάντηση ή βρέθηκε ως Πρόεδρος του ΕΤΑΔ. 
Κι αυτό το δεύτερο σενάριο, είναι και το πιο ανησυχητικό. Μήπως στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση ετοιμάζονται να "αξιοποιήσουν" και το Σούλι;;
Και όταν γίνεται λόγος για αξιοποίηση, όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοούν. Τραβηγμένο ακούγεται το σενάριο, αλλά με αυτή την κυβέρνηση, όλα είναι πιθανά...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου