Το ΚΚΕ Παραμυθιάς για τα κρούσματα covid-19 και τα μέτρα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Το ΚΚΕ Παραμυθιάς για τα κρούσματα covid-19 και τα μέτρα

Το ΚΚΕ Παραμυθιάς για τα κρούσματα covid-19 και τα μέτρα

Ανακοίνωση

Το τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις στο Νομό Θεσπρωτίας είναι τουλάχιστον ανησυχητικές, έχουν επιβεβαιωθεί 12 κρούσματα covid19. Αποτελεί εστία μεγαλύτερη από όσες υπήρξαν στην Ήπειρο στο 1ο κύμα της πανδημίας.
Η κατάσταση αυτή απαιτεί επιτακτικά οργανωμένα μέτρα σε όλη την κλίμακα της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας. Στις πύλες εισόδου της χώρας (λιμάνι, σύνορα με Αλβανία), στους χώρους εργασίας με υψηλό συγχρωτισμό εργαζομένων, διαγνωστικός έλεγχος των τουριστών και των εργαζομένων σε τουριστικές επιχειρήσεις, ειδικά μέτρα προφύλαξης των ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε ασθενείς είτε ηλικιωμένοι και ειδικά μέτρα επιχειρησιακής ετοιμότητας στα κέντρα υγείας και το νοσοκομείο Φιλιατών, που είναι η τελευταίος και σημαντικότερος κρίκος στην αντιμετώπιση μιας επιδημικής κατάστασης.
Και όμως. Όλα αυτά που θα έπρεπε μετά την εμπειρία του 1ου κύματος να είναι έτοιμα και να λειτουργήσουν σαν ρολόι φαίνεται να μην υπάρχει ούτε το σχέδιο ούτε οι υποδομές ούτε το προσωπικό για να εφαρμοστούν.
Το άνοιγμα του τουρισμού και η επανεκκίνηση της καπιταλιστικής οικονομίας έχει εξαφανίσει την κρατική ευθύνη και έχει κάνει διάτρητη την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της Τ.Α. είναι τεράστιες και διαλύουν τα παραμύθια της κυβέρνησης ότι αξιοποίησε την καραντίνα για να προετοιμάσει όλο τον κρατικό μηχανισμό και τις υπηρεσίες για την προστασία του λαού. Αποδεικνύει ότι η καπιταλιστική οικονομία ήταν και είναι πάνω από την υγεία του λαού.
Οι αμαρτίες τους δεν μπορούν να ξεπλυθούν επειδή τώρα, “κατόπιν εορτής”, βγαίνουν με κραυγές αγωνίας και προτάσεις της τελευταίας στιγμής. Αποθεώνουν την ατομική ευθύνη των πολιτών γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ελλιπέστατη κρατική ευθύνη έχει την υπογραφή τους.
Υπάρχει πλέον εμπειρία και γνώση από το 1ο κύμα της πανδημίας. Εμπειρία πικρή από την απουσία κρατικής ευθύνης για την ασφαλή στελέχωση και θωράκιση των δομών υγείας και γνώση ότι η πιθανότητες αναζωπύρωσης του 1ου κύματος και έλευσης νέου είναι μεγάλες παρακολουθώντας την επιδημιολογική εξέλιξη σε όλο τον κόσμο και στις γειτονικές χώρες.
Με τα πρώτα κρούσματα στην Θεσπρωτία φανερώθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις στις δομές υγείας σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας. Ήδη έχουν μπει υγειονομικοί σε καραντίνα, και άλλοι πρέπει να πάρουν άδεια επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Εδώ και τώρα πρέπει να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί και συμβασιούχοι, να έρθει μόνιμο προσωπικό ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί εύρυθμα για όλα τα περιστατικά και όχι να υπολειτουργεί, να μετατρέπεται σε νοσοκομείο κορονοϊού, και τα περιστατικά εκτός covid να μην μπορούν να εξεταστούν
H πολιτική που θεωρεί την υγεία-ατομική ευθύνη και τις υπηρεσίες υγείας – εμπόρευμα χρεοκόπησε.
Αυτή η πολιτική ευθύνεται για το γεγονός ότι τον 21ο αιώνα ένα ολόκληρο ΕΣΥ μετατράπηκε σε κορονοΕΣΥ, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της επιδημίας χωρίς να μπορεί να συνδυάσει τον έλεγχο και τη νοσηλεία των ασθενών από τον κορονοϊό με την περίθαλψη ασθενών με άλλες παθήσεις.
Είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως «κόστος που πρέπει να μειωθεί», «δαπάνη που πρέπει να εξορθολογιστεί» για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.
Είναι η πολιτική που έχει σαν σχέδιο την ολοκληρωτική άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας από τους ιδιώτες, για να κάνουν μπίζνες στην υγεία μέσω των ΣΔΙΤ, οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Και θέλει να φορτώσει την πρωτοβάθμια υγεία στους δήμους.
Η <επόμενη μέρα> στην Υγεία πατάει στην αντικειμενική κατάσταση που διαμορφώνεται, η οποία είναι αποκαλυπτική παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της κυβέρνησης.
Τα προβλήματα των ελλείψεων, των υποδομών και του προσωπικού προφανώς και δεν αντιμετωπίστηκαν.
Εννοείται είναι μέλημα όλων να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής σε κάθε χώρο, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να εναπόκειται στην ατομική ευθύνη και διάθεση του καθενός.
Είναι κρατική η ευθύνη:
1ον κάθε νοσοκομείο όπως το Νοσοκομείο Φιλιατών να έχει επιχειρησιακό σχέδιο σε κάθε τμήμα του νοσοκομείου εξειδικευμένο σε κάθε φάση εξέλιξης της επιδημίας.
2ον να υπάρχει επιτήρηση και διασφάλιση της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου από την διοίκηση και την Επιτροπή Λοιμώξεων.
3ον να υπάρχει επάρκεια σε μέτρα ατομικής προστασίας , επάρκεια προσωπικού σε κάθε κλάδο και ειδικότητα και διαρκής κατάλληλη εκπαίδευση. Χωρίς ανάληψη της κρατικής ευθύνης δεν υπάρχει καμιά προϋπόθεση να πετύχει η ατομική ευθύνη από μόνη της.

Απαιτούμε:
1. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.
2. Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.
3. Μαζικά διαγνωστικά test σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου των κέντρων υγείας και του λαού της περιοχής.
4. Προμήθεια μηχανισμού PCR και στελέχωση του κέντρου υγείας Παραμυθιάς για να γίνονται μοριακοί έλεγχοι, ώστε να αποφεύγετε η χρονοβόρα διαδικασία της αποστολής των δειγμάτων σε άλλα νοσοκομεία.
5. Να λειτουργήσει τώρα η ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
6. Να παρθούν μέτρα στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών της περιοχής μας.

Είναι ώρα η κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την “ατομική” ευθύνη. Ο λαός μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αυτός που με την υπεύθυνη στάση του κατάφερε τον περιορισμό των χειρότερων! Κράτος και κυβέρνηση να αναλάβουν ΤΩΡΑ τις δικές τους ευθύνες και οργανωμένα να προχωρήσουν στην ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου