Χαμένοι στη μοιρασιά: Στα τρία μοιράζεται το κτίριο του πρώην Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Χαμένοι στη μοιρασιά: Στα τρία μοιράζεται το κτίριο του πρώην Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας

Χαμένοι στη μοιρασιά: Στα ...τρία μοιράζεται το κτίριο του πρώην Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας

Χαμένοι στη μοιρασιά: Στο Δήμο Ηγουμενίτσας, τον ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείο Πολιτισμού μοιράζεται το κτίριο του πρώην Κέντρου Υγείας

Το κτίριο του πρώην Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας αναμένεται να παραχωρηθεί σε τρεις διαφοετικούς φορείς: στο Δήμο Ηγουμενίτσας, τον ΕΟΠΥΥ, όσο και στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Όπως ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή 5/6, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης ο οποίος επισκέφθηκε τις υγειονομικές μονάδες της Θεσπρωτίας, το κτίριο που στεγαζόταν επί χρόνια το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, το οποίο πλέον είναι ανενεργό, θα παραχωρηθεί από κοινού, τόσο στο Δήμο Ηγουμενίτσας για τη στέγαση δομών του, όσο και στο Υπουργείο Πολιτισμού, για τη στέγαση γραφείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων (σύμφωνα με πληροφορίες), όσο και στον ΕΟΠΥΥ για τη στέγαση γραφείων των ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας), θεσμό που καθιέρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως ανέφερε τόσο ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, όσο και ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας, θα συνεχίσουν να λειτουργούν, δεδομένου ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα και δε μπορούν -ακόμη- να το αναστείλουν.

Το αίτημα του Δήμου Ηγουμενίτσας
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν τόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δονάτος Μαρτίνης, όσο και ο αντιδήμαρχος (αντικαταστάτης του Δημάρχου λόγω κωλύματος) κ. Μιχάλης Γκίκας.
Αμφότεροι του επισήμαναν την ανάγκη να παραχωρηθεί εξ ολοκλήρου το κτίριο στο Δήμο (ή τουλάχιστον το μισό), λόγω των μεγάλων αναγκών του Δήμου για τη στέγαση των υπηρεσιών αυτού, κυρίως παιδικών σταθμών, ωστόσο, ο κ. Καρβέλης επέμεινε ότι έχει δώσει το λόγο του στην κα. Μενδώνη και δεν μπορεί να τον αναιρέσει...

Χαμένοι στη μοιρασιά
Παρόλο που οι εκπρόσωποι του Δήμου Ηγουμενίτσας επέμειναν για την εξολοκλήρου παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο, ο κ. Καρβέλης επέμεινε ότι έχει δώσει το λόγο του στην κα. Μενδώνη, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κας. Μενδώνη για τον εν λόγω χώρο.
Επεσήμανε πάντως ότι το μεγαλύτερο τμήμα του κτιρίου θα παραχωρηθεί στο Δήμο, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να γίνει σαφέστερος, όσον αφορά τη μοιρασιά... 
Βέβαια, η κα. Μενδώνη δεν το ζήτησε από μόνη της, προφανώς κάποιοι τοπικοί παράγοντες της μετέφεραν το αίτημα. Τη μοναδική φορά πάντως που επισκέφθηκε τη Θεσπρωτία, ήρθε incognito, συνοδεία του βουλευτή κ. Γιόγιακα.
Άλλη μια περίπτωση δημόσιου κτιρίου σε καίρια θέση εντός  της πόλης της Ηγουμενίτσας, για το οποίο δεν μπορούν να κάνουν μια καθαρή δουλειά.
Ίσως στη βιασύνη τους να καλύψουν ανάγκες διάφορων και διαφορετικών μεταξύ τους δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και τακτοποιήσεων, να δημιουργήσουν για ακόμη μια φορά μια δημόσια υποδομή για την οποία δεν θα είναι σαφές το ποιος είναι αρμόδιος φορέας και θα δημιουργούνται τα ανάλογα προβλήματα, όσον αφορά τη διαχείρισή της.
Αναμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση των αρμόδιων φορέων, αλλά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή  του Δήμου Ηγουμενίτσας (προσκείμενη στην κυβέρνηση) εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της, έχει τη σημασία της...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου