Πολλές ειδήσεις έβγαλε η επίσκεψη του Δοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη στην Ηγουμενίτσα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Πολλές ειδήσεις έβγαλε η επίσκεψη του Δοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη στην Ηγουμενίτσα

Πολλές ειδήσεις έβγαλε η επίσκεψη του Δοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη στην Ηγουμενίτσα

Πλήθος ειδήσεων έδωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης κατά την επίσκεψή του στη Θεσπρωτία, συνοδευόμενος από το βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα. Ενημέρωσε τόσο για ενέργειες που έχουν ήδη γίνει (και δεν τις μάθαμε), αλλά και για αρκετές που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως δεσμεύτηκε... 

Ξεκινάνε οι έλεγχοι για κορωνοϊό
Πρώτα αναφέρθηκε στους ελέγχους για κορωνοϊό στο υγειονομικό προσωπικό των ΚΥ Υγείας και του Νοσοκομείου Φιλιατών, διαδικασία η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αν και είναι σε εκκρεμότητα από τον ΕΟΔΥ το που θα στέλνονται τα δείγματα για εξέταση. Το μπαλάκι στον ΕΟΔΥ λοιπόν...
Όπως συνέβη κι όταν ρωτήθηκε για τα υγειονομικά μέτρα που θα ληφθούν στις Πύλες Εισόδου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Τελωνείο Μαυροματίου) όπου επίσης δήλωσε αναρμόδιος και είπε ότι πρόκειται για ευθύνη και αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ. Το ίδιο επίσης και για την ενημέρωση των αποτελεσμάτων...

Πολλές προσλήψεις...
Περισσότερες ειδήσεις έδωσε πάντως για τις μονάδες υγείας της Θεσπρωτίας και τη στελέχωσή τους, αφού ενημέρωσε ότι έχουν ήδη προσληφθεί περισσότερα από 30 άτομα διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Φιλιατών, αλλά επίσης ανακοίνωσε την πρόσληψη 28 ατόμων διοικητικού νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, καθώς και την πρόσληψη ενός γυναικολόγου για το κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας, δύο (2) γενικών ιατρών για το κέντρο υγείας Παραμυθιάς και ενός (1) γενικού ιατρού για το κέντρο υγείας Μαργαριτίου (άμεσα), ενώ ερωτώμενος για άλλες ειδικότητες που είτε έφυγαν με μετάθεση είτε συνταξιοδοτήθηκαν είπε ότι υπάρχουν μόνιμες θέσεις ιατρών για το νοσοκομείο Φιλιατών στο συμβούλιο κρίσης και ευελπιστεί ότι αυτές οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Φιλιατών...
Μάλιστα, ανακοίνωσε και την πρόσληψη οδηγού και πληρώματος ασθενοφόρου για το νοσοκομείο Φιλιατών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη αποδοχή δωρεάς της οικογένειας Μήτση από τη Λίστα Φιλιατών, η οποία είναι δεσμευτική για το Νοσοκομείο Φιλιατών, οπότε θα γίνει και η στελέχωση του ασθενοφόρου. Να το δούμε κι αυτό επιτέλους, δεδομένου ότι υπάρχει το παράδοξο, μέχρι σήμερα, το Νοσοκομείο Φιλιατών να μη διαθέτει ασθενοφόρο, αλλά να καλύπτεται από το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας...

Αλλάζει χρήση το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας;;;
Ίσως η σημαντικότερη είδηση είναι η δήλωσή του ότι θα πρέπει να εξεταστεί ως τι είδους δομή υγείας θα λειτουργήσει το ΤΕΠ, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός προμήθειας του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, κάτι που δεν αφορά ένα ΤΕΠ και ότι σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα πρέπει να αποφασιστεί, ως τι είδους κλινική θα μπορούσε να λειτουργήσει η πτέρυγα αυτή, που παραμένει κλειστή μέχρι σήμερα...!
Ίσως είναι η πρώτη φορά που ακούγεται από επίσημο παράγοντα αυτό που σιγοψιθυρίζεται εδώ και 20 χρόνια, ότι τελικά το ΤΕΠ θα λειτουργήσει ως δευτεροβάθμια μονάδα υγείας, δηλαδή νοσοκομειακή μονάδα. Αναμένουμε βέβαια περαιτέρω ενημέρωση από τον κυβερνητικό βουλευτή για το θέμα, για το οποίο έχουνε ειπωθεί πολλά και έχουνε γίνει σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις!

Θα λειτουργήσει η ΜΑΦ;;;
(Πέρασαν έξι χρόνια από την παράδοση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Φιλιατών και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δεν έχει λειτουργήσει ακόμη)
Επίσης, ο κ. Καρβέλης -ο οποίος ήταν ενημερωμένος για όλα τα ζητήματα των δομών της Θεσπρωτίας- αναφέρθηκε στην -κλειστή μέχρι σήμερα- Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Νοσοκομείου Φιλιατών, σημειώνοντας πως αποτελεί προτεραιότητα να στελεχωθεί με τις απαραίτητες εκείνες ειδικότητες για τη λειτουργία της, όπως εντατικολόγου και 24ωρη λειτουργία των εργαστηρίων.  Κάτι πάντως που δε φαίνεται να γίνεται άμεσα, όπως αντιληφθήκαμε από τα συμφραζόμενα...!

Προαγωγή ιατρών
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε και η κρίση για προαγωγή των γιατρών Κοτζαπαναγιώτου Κων/νου, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του διευθυντή, Βασιλικού Παναγιώτας και Τσιρώνη Λουΐζας επίσης σε διευθύντριες, καθώς και της Τάτση Μαγδαληνής στο βαθμό της επιμελήτριας Α’. 







Κ.Υ. Παραμυθιάς
Καλά λόγια είχε να πει ο κ. Καρβέλης για τη λειτουργία του Κ.Υ. Παραμυθιάς, για το οποίο ανακοίνωσε -εκτός της πρόσληψης δύο γενικών ιατρών και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης της 6ης ΥΠΕ με το Δήμο Σουλίου, ώστε να πραγματοποιηθούν απαραίτητες εργασίες ανάπλασης του χώρου πέριξ του κέντρου υγείας.





Κτίριο πρώην Κ.Υ. Ηγουμενίτσας: Παραχώρηση σε 3 φορείς...

Τέλος ο κ. Καρβέλης ανακοίνωσε την παραχώρηση του κτιρίου όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος το κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας σε 3 διαφορετικούς φορείς (Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ) κατά το μεγαλύτερο μέρος του στο Δήμο Ηγουμενίτσας για τη στέγαση παιδικών σταθμών, ενώ κάποιοι χώροι θα παραχωρηθούν στον ΕΟΠΥΥ για τη στέγαση της ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας και ένα τμήμα θα παραχωρηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού για τη στέγαση των γραφείων της εφορίας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου