Ηγουμενίτσα: Παρέμβαση της Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για την πανδημία με πανό στους δρόμους της πόλης - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ηγουμενίτσα: Παρέμβαση της Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για την πανδημία με πανό στους δρόμους της πόλης

Ηγουμενίτσα: Παρέμβαση της Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για την πανδημία με πανό στους δρόμους της πόλης

Σπάμε τη «σιωπή νεκροταφείου» δεν θα επιτρέψουμε οι χώροι δουλειάς να γίνουν κάτεργα εν μέσω πανδημίας. 

Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού κατέρρευσε το όραμα της νεοφιλελεύθερης ιδέας & της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αποδεικνύοντας πόσο βαθιά άρρωστος είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός. 

Είναι ακόμα μια στιγμή που πρέπει με κάθε τρόπο να καταδείξουμε τις ευθύνες που έχει το πολιτικό σύστημα απέναντί μας. Αν αυτοί δεν μας είχαν αρπάξει την τελευταία δεκαετία τις εκατοντάδες δις των ανακεφαλαιοποιήσεων κλπ, σήμερα θα μπορούσαμε να είχαμε υγειονομικό σύστημα που να προστατεύει το λαό και να μην τον αφήνει ανυπεράσπιστο στην πανδημία. Έχουν αίμα στα χέρια τους και τα δικά μας λεφτά στα θησαυροφυλάκια τους. 

Έξω από την φυλακή της ΕΕ, του χρέους & των αιματηρών πλεονασμάτων. Μονομερή διαγραφή του Χρέους παύση πληρωμών στους απατεώνες τραπεζίτες και την ΕΕ 

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να συνεχίσουν να παλεύουν με αλληλεγγύη, αγωνιστικότητα, ανθρωπιά, πλάι ο ένας στον άλλον. Να σταθούν πλάι στους υγειονομικούς και σε όλους όσους έχουν ανάγκη. 

- Να καλυφθούν άμεσα τα τριάντα χιλιάδες κενά στα δημόσια νοσοκομεία, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

- Να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια των ΜΕΘ και να δημιουργηθούν άμεσα νέα επιτάσσοντας όλα τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία κάτω από τον έλεγχο των γιατρών και του προσωπικού. 

- Να ληφθούν έγκαιρα μέτρα εξασφάλισης των εργαζομένων. Απαγόρευση απολύσεων τακτικού ή έκτακτου προσωπικού για την περίοδο της πανδημίας, με κανονικά πληρωμένες άδειες, χωρίς μειώσεις μισθών. Άμεσα μέτρα προστασίας ενάντια σε έκθεση σε κίνδυνο. Καμία περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων όπως επιχειρούν να κάνουν ήδη αρκετοί εργοδότες. 

- Να εξασφαλιστούν εδώ και τώρα στους πρόσφυγες και μετανάστες αξιοπρεπείς όροι υγιεινής, διαβίωσης και ιατρικής φροντίδας. Να ανοίξουν τα κλειστά ξενοδοχεία και τα άδεια σπίτια για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγοι και όχι δημιουργία φυλακών hot-spot, περιπολείες της frontex για επαναπροωθήσεις προσφύγων. 

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας 
Πέμπτη 19 του Μάρτη 2020 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου