Καραγιάννης: 107 χρόνια από την απελευθέρωση της Παραμυθιάς - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Καραγιάννης: 107 χρόνια από την απελευθέρωση της Παραμυθιάς

Καραγιάννης: 107 χρόνια από την απελευθέρωση της Παραμυθιάς 

Σήμερα συμπληρώνονται 107 χρόνια από την Κυριακή της 23ης Φεβρουαρίου όπου ο αντισυνταγματάρχης Ηπίτης, μπήκε στην Ελεύθερη πλέον Παραμυθιά, μετά από 480 περίπου χρόνια σκλαβιάς.
Είναι μια μέρα ορόσημο για την πόλη μας, μια μέρα που σηματοδότησε την αναγέννηση της Παραμυθιάς και την πορεία της σε μια νέα εποχή, αν και για τα επόμενα 9 χρόνια η Ελλάδα βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση οι άντρες ήταν στρατευμένοι και η φτώχεια απλωμένη.
Χρέος μας είναι να διατηρούμε την ιστορική μνήμη και να την μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές και γι'αυτό, η ημέρα της απελευθέρωσης της Παραμυθιάς στους βαλκανικούς πολέμους, θα θεσπιστεί ως ημέρα γιορτής για όλο το δήμο μας. Μια ημέρα υπερηφάνειας και τιμής για τους προγόνους μας, συμπατριώτες μας και μη, που έδωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία.

Θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε η 23η Φεβρουαρίου, να χαρακτηριστει ως Δημόσια Εθνική Εορτή για τον Δήμο μας, ελπίζοντας πως το σχετικό ΦΕΚ του Υπουργείου Εσωτερικών, θα δημοσιευτεί πριν τον εορτασμό του 2021. Να γιορτάζουμε πανηγυρικά και τη δική μας απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό. Γιατί θέλουμε να ανήκουμε στις κοινωνίες, οι οποίες παρότι μικρές σε έκταση, είναι υπερήφανες και διατηρούν και χαράσσουν την ιστορική ταυτότητα, διαχειριζόμενες το παρελθόν με άποψη, σεβασμό άλλα και μεταφέροντας στις νέες γενιές, τα μηνύματα και τα ιδανικά των προγόνων μας.
Να πραγματοποιούμε έναν εορτασμό, που θα εκπέμπει ύμνους άλλα και λογισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου