Πάει και το λιμάνι;;; - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Πάει και το λιμάνι;;;

Πάει και το λιμάνι;;;

Μπορεί ο βουλευτής Θεσπρωτίας με τη ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης να ήτανε αρκετά δραστήριος, τόσο με πλήθος ερωτήσεων και κριτική στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ιδιαίτερα επικοινωνιακός, καθώς δημοσίευε όλες τις δράσεις του, ως βουλευτής, ώστε να γνωρίζουν και οι Θεσπρωτοί τι ακριβώς ενέργειες έκανε. 
Αυτό όμως δεν συνεχίστηκε, από τη στιγμή που εκλέχθηκε κυβερνητικός βουλευτής, πριν λίγους μήνες. Ξαφνικά τα δελτία Τύπου λιγόστεψαν αρκετά, παρά τις συνεχείς του συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης.
Ίσως να μην κέρδισε κάτι χειροπιαστό από αυτές τις συναντήσεις, ίσως πάλι να μην εμπιστεύεται τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο είναι μεγάλο πλήγμα για την Ηγουμενίτσα και τη Θεσπρωτία, αλλά και για τον ίδιο, αποτέλεσε το οριστικό λουκέτο που μπήκε στο πανεπιστημιακό τμήμα της Ηγουμενίτσας.
Τότε, ο κ. Γιόγιακας είχε επισκεφθεί το Υπουργείο Παιδείας και είχε συναντηθεί με τον υφυπουργό, χωρίς να δώσει κάποια ενημέρωση για το τι είχε συζητηθεί. Την επόμενη ακριβώς ημέρα η Υπουργός Παιδείας κα. Κεραμέως είχε ανακοινώσει την αναστολή έναρξης του τμήματος της Ηγουμενίτσας. Είτε δεν του το είπανε την προηγούμενη στο Υπουργείο, είτε το έμαθε, αλλά το απέκρυψε. Τη συνέχεια την είδαμε...

Χθες, (5/2) ο βουλευτής Θεσπρωτίας έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook μια φωτογραφία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας μόνο το παρακάτω σχόλιο:
"Με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος μας έδωσε την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε για θέματα της περιοχής μας".

Αυτό και μόνο, χωρίς καμία περαιτέρω δήλωση ή εξήγηση...
Την προηγούμενη ημέρα είχανε αρχίσει από αθηναϊκά ΜΜΕ να κυκλοφορούν δημοσιεύματα σχετικά με το μέλλον των περιφερειακών λιμανιών της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα μάλιστα αναφέρανε ότι θα αλλάξει το καθεστώς και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα πουληθεί ολόκληρο και όχι επιμέρους δραστηριότητες, όπως είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, και μάλιστα θα μειωθεί το ανταποδοτικό τέλος που θα καταβάλλει ο αγοραστής προς την τοπική αυτοδιοίκηση! Κι αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι η χερσαία ζώνη, δηλαδή ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της πόλης, παραμένει στην ιδιοκτησία της ΟΛΗΓ Α.Ε....
Να υποθέσουμε ότι μετά το κλείσιμο του Ακαδημαϊκού τμήματος της Ηγουμενίτσας, ετοιμάζεται και το ξεπούλημα του λιμανιού;;
Αν ισχύσει αυτό (μάλιστα έχουνε κυκλοφορήσει και τεχνικές λεπτομέρειες για την εξέλιξη) θα ήτανε καλύτερα ο κυβερνητικός βουλευτής να μην ξαναπάει στην Αθήνα. Αν κάθε φορά που θα συναντιέται με κάποιο μέλος της κυβέρνησης, η Θεσπρωτία θα χάνει και κάτι, καλύτερα να μείνει εδώ. Έχει κι εδώ κηδείες να πάει, δε χρειάζεται να κάνει την κηδεία της Θεσπρωτίας από την Αθήνα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου