"Το Περιφερειακό Συμβούλιο απέρριψε με συκοφαντίες το ψήφισμα αιτημάτων στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

"Το Περιφερειακό Συμβούλιο απέρριψε με συκοφαντίες το ψήφισμα αιτημάτων στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων"

"Το Περιφερειακό Συμβούλιο απέρριψε με συκοφαντίες το ψήφισμα αιτημάτων στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων" 

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΠΣ) ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ 

Η περιφερειακή αρχή δέχθηκε να συζητήσει το θέμα της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής στην Ήπειρο και της άμεσης στήριξης των βιοπαλαιστών παραγωγών, που αιτήθηκε η “Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου” κάτω απο την πίεση των υπαρκτών οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι,, έχοντας την αυταπάτη ότι θα φέρει την συζήτηση στα μέτρα της, στο βολικό περιβάλλον του περιφερειακού συμβουλίου. Επειδή αυτό δεν επετεύχθη ξέσπασε σε μια απροκάλυπτη επίθεση στα αιτήματα και τους αγώνες τους. 
Η απαίτηση περιφερειακού συμβούλου της πλειοψηφίας πριν την έναρξη της συζήτησης, για ακύρωση της συζήτησης του θέματος επειδή αποκλείει εισηγητικά τους μεγάλους παραγωγούς και τις βιομηχανίες, αποκάλυψε την γραμμή με την οποία η περιφερειακή αρχή θα αντιμετώπιζε την συζήτηση. 

Όχι μόνο απορρίφθηκαν με πολιτική εχθρότητα τα άμεσα αιτήματα επιβίωσης όπως η εξασφάλιση κατώτατων εγγυημένων τιμών, η δραστική μείωση του κόστους παραγωγής και η πλήρης καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, αλλά η ανάδειξη από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων της Ηπείρου, ότι η περιφερειακή αρχή πρωτοστάτησε και εξασφάλισε επιδοτήσεις, εγγυημένες τιμές και κόστος παραγωγής στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ και σε άλλες μεγάλες βιομηχανίες της Ηπείρου μέχρι και διαγραφές προστίμων εκατομμυρίων σε άλλες, οδήγησε την περιφερειακή αρχή να ξεπεράσει κάθε όριο επιθετικότητας. Χαρακτήρισε την αμφισβήτηση της στήριξης των μεγάλων βιομηχανιών «επιστροφή στον σκοταδισμό» και τους αγώνες των βιοπαλαιστών παραγωγών αιτία για την είσοδο μας στα μνημόνια, οπότε και απαίτησε καταστολή κάθε προσπάθειας να κατεβούνε τρακτέρ στο δρόμο. 

Το πραγματικά επικίνδυνο, αντιδραστικό της πρόσωπο η περιφερειακή αρχή το φανέρωσε σε όλο το μεγαλείο, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τα στοιχεία απολογισμού της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή : το ξερίζωμα της αγροτικής παραγωγής για να έρθουν αθρόες εισαγωγές με αποτέλεσμα την καταστροφή της επισιτιστικής επάρκειας του λαού μας, τον εκτοπισμό χιλιάδων μικρών βιοπαλαιστών από την παραγωγή, την συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια, τα τεράστια κέρδη των μεταποιητικών βιομηχανιών ακόμα και μέσα στην κρίση, κέρδη που συνοδεύτηκαν με απόλυτο τρόπο με την κατρακύλα της τιμής γάλακτος, και των αγροτικών προϊόντων που πουλάνε οι μικροί παραγωγοί σε αυτές τις βιομηχανίες. 

Σε αυτό το σημείο, όταν κλήθηκε να απαντήσει στις θέσεις των εκλεγμένων στο ΠΣ με την “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” κομμουνιστών που διαχρονικά αντιτάχθηκαν και αντιτάσσονται σ΄ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις, απάντησε ότι «εσείς δεν μετράτε, εσείς είστε ανύπαρκτοι». 
Επειδή όμως ξέρουν πολύ καλά ότι ιστορικά “μετράει” η συμβολή των κομμουνιστών στον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροκτοκτηνοτρόφων, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ, αποτελεί όνειρο απατηλό η ευχή να καταστήσει «ανύπαρκτη» την δράση τους στους αγώνες. Άλλωστε αποτέλεσε όνειρο απατηλό και γι΄ αυτούς που αποπειράθηκαν εδώ και έναν αιώνα να αντιμετωπίσουν τους κομμουνιστές με τον μόνο τρόπο που διαχρονικά ξέρουν: με παραχάραξη της ιστορίας, με διώξεις και απαγορεύσεις. 
Άλλωστε είναι φρέσκο το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που ψήφισε το ευρωκοινοβούλιο και αρνήθηκε να φέρει προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο η περιφερειακή αρχή, μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι πρέπει να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα από τη στάση αυτή, να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να σηκώσουν το ανάστημα τους, να δυναμώσουν τους υπάρχοντες αγροτικούς συλλόγους, να φτιάξουν νέους όπου δεν υπάρχουν, δυναμώνοντας τη δράση των Ομοσπονδιών και τον πανελλαδικό συντονισμό με το πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. 
Η μαζική πάλη των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, η κοινή τους δράση με την εργατική τάξη και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης μπορεί να ακυρώσει μέτρα, να αποσπάσει κατακτήσεις. 

Να ανοίξει τον δρόμο για ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο που κίνητρο δεν θα΄χει το κέρδος των μεταποιητικών ομίλων και των εμπόρων αλλά τις συνεχώς διευρυμένες διατροφικές ανάγκες της εργατική λαϊκή οικογένεια με φθηνά και υψηλής ποιότητας προϊόντα, έξω απο τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις (ΝΑΤΟ,ΕΕ). Προϋπόθεση είναι να έχει ο λαός στα χέρια του την οικονομία και την εξουσία ώστε να σχεδιάζεται και να αναπτύσσεται η αγροτική οικονομία αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα μας και η Ήπειρος. 

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ 
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 31/1/2020 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου