Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη στην Ηγουμενίτσα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη στην Ηγουμενίτσα

Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη στην Ηγουμενίτσα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Με ικανοποιητική συμμετοχή έγινε σήμερα 17 Νοέμβρη στις 4μμ, στην Ηγουμενίτσα, συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου για να τιμήσουμε την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου. 
Στη συγκέντρωση έγιναν χαιρετισμοί από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ. 
Και στην πλατεία αλλά και στη συντεταγμένη, μαχητική, ειρηνική πορεία που ακολούθησε με πανό και συνθήματα από την οδό Κύπρου, τηρήθηκαν αυστηρότατα τα μέτρα προστασίας. 
Στο ύψος της Ευαγγελίστριας, η πορεία εμποδίστηκε από την Αστυνομία, η οποία μετά από διαπραγματεύσεις, ζήτησε να γυρίσουν πίσω οι διαδηλωτές από το πεζοδρόμιο. 

Και όταν ακριβώς έγινε αυτό και οι διαδηλωτές εκινούντο πάλι προσεκτικά και συντεταγμένα στον Πεζόδρομο της Γρηγορίου Λαμπράκη, με κατεύθυνση το Ηρώο για κατάθεση στεφάνων, οι αστυνομικές δυνάμεις εντελώς απρόκλητα και αναίτια, θέλοντας προφανώς να επιβεβαιώσουν το ρόλο τους, τις διαταγές της κυβέρνησής τους και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, προέβησαν σε κυνηγητό διαδηλωτών και σε προσαγωγές 7 συναγωνιστών, γνωστών συμπολιτών και συνδικαλιστών «για εξακρίβωση στοιχείων», οι οποίοι κατά τον ζητηθέντα έλεγχο είχαν επιδείξει τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα. 
Στη συνέχεια στην Αστυνομία που οδηγήθηκαν, τους επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα, ενώ έξω από το χώρο της Αστυνομίας είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση αρκετοί συναγωνιστές. 

Σημειώνουμε πάντως και το γεγονός της στάσης του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας που με Ανακοίνωσή του τις προηγούμενες ημέρες είχε ορίσει, την ώρα αυτή (4μμ), την Πλατεία Δημαρχείου σαν αφετηρία εκδηλώσεων, στην οποία δεν εμφανίστηκε κανείς, επιλέγοντας άλλη πρωϊνή παρέμβαση. 

- Χαιρετίζουμε την αγωνιστική παρουσία του κόσμου που συμμετείχε στην διαδήλωση και που έσπασε την απαγόρευση. 

- Καταγγέλλουμε τη προκλητική, βάρβαρη, αναίτια και τρομοκρατική επέμβαση της Αστυνομίας σε εφαρμογή της χουντικής έμπνευσης απόφασης της αντιδραστικής κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

- Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους συναγωνιστές μας και δηλώνουμε ότι θα δώσουμε σύντομα την απάντησή μας στην τρομοκρατία με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. 

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου συνεχίζει να εμπνέει τους αγώνες μας 
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει 

Ηγουμενίτσα 17-11-2020 
Κ. Ο. Θεσπρωτίας του Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου