Τι λέει ο ΟΛΗΓ για τη δημοπράτηση των καταστημάτων του Δρεπάνου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Τι λέει ο ΟΛΗΓ για τη δημοπράτηση των καταστημάτων του Δρεπάνου

Τι λέει ο ΟΛΗΓ για τη δημοπράτηση των καταστημάτων του Δρεπάνου

Ένα σημαντικό ζήτημα ανέκυψε τις τελευταίες μέρες στην Ηγουμενίτσα με αφορμή τη δημοπράτηση των δύο αναψυκτηρίων του Δρεπάνου από τον ΟΛΗΓ, εν μέσω πανδημίας...!
Ανακοινώσεις, διαρροές και μάχες μεταξύ των ντόπιων νεοδημοκρατών για το ζήτημα (ξέρουν αυτοί το λόγο). Το σημαντικό της υπόθεσης, δεν είναι τόσο η δημοπράτηση των καταστημάτων, αλλά κυρίως, το μέλλον της χερσαίας ζώνης. Δηλαδή, όλου του παράκτιου μετώπου της Ηγουμενίτσας που αυτή τη στιγμή ανήκει στον ΟΛΗΓ, δηλαδή στο ΤΑΙΠΕΔ και ανά πάσα ώρα δύναται να πουληθεί...! 
Σήμερα ο ΟΛΗΓ απέστειλε ένα δελτίο τύπου που ενημερώνει σχετικά με τη διαδικασία, το οποίο και δημοσιεύουμε παρακάτω. Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι είναι ανυπόγραφο. Μήπως δεν ξέρουν ποιος από τους δύο διευθυντάδες να υπογράψει ή δεν θέλει κανείς να πάρει την ευθύνη;;; Θα δείξει σύντομα...!

Δελτίο Τύπου ΟΛΗΓ

Παρεμβάσεις αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, έχει προβεί σε μια σειρά παρεμβάσεων, σε όλο το μήκος της ζώνης ευθύνης του με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των χώρων αυτών, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας. Για την παρούσα Διοίκηση, η υποχρέωση αυτή απορρέει από την ηθική δέσμευση του Φορέα μας προς την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται. 

Στην περιοχή του Δρεπάνου, ο Οργανισμός μας, επισκευάζει τα δυο καταστήματα και τις δημόσιες τουαλέτες, που βρίσκονται πλησίον αυτών, ώστε να είναι και πάλι επισκέψιμες. Επιπλέον πρόκειται να τοποθετήσει νέες στάσεις λεωφορείου, νέες ντουζιέρες, κάδους επί της παραλίας, να γίνει επισκευή ή ανακατασκευή των πύργων ναυαγοσωστών και να τοποθετηθούν ξύλινες κατασκευές όπου θα μπορούν να αλλάζουν οι λουόμενοι. 

Ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας, είναι κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και οικονομικός φορέας που δραστηριοποιείται στον Δήμο Ηγουμενίτσας και με αυτό του το ρόλο έχει συμβάλει και θα συνεχίσει να συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης μας. Αυτός ο σκοπός θέτει τον ΟΛΗΓ στο πλευρό του Δήμου Ηγουμενίτσας, συμπαραστάτη και αρωγό του και όχι απέναντι. 

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η μίσθωση των καταστημάτων στη χερσαία ζώνη του Δρεπάνου δεν επηρεάζει τη διαδικασία παραχώρησης τμημάτων της χερσαίας ζώνης στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Προσφέρει δε, ευκαιρίες επιχειρηματικής δραστηριότητας και απασχόλησης σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, που διαφαίνεται και στον τόπο μας. 

Άλλωστε τα έσοδα από την αξιοποίηση ακινήτων στα τμήματα αυτά θα περάσουν στον Δήμο, μετά την παραχώρησή τους σε αυτόν. Είναι προς όφελος της τοπικής οικονομίας να μην χάνονται ευκαιρίες αξιοποίησης μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονοβόρος διαδικασία της οριστικής παραχώρησης τμημάτων της χερσαίας ζώνης, διαδικασία που λιμνάζει εδώ και 15 χρόνια, και η παρούσα Διοίκηση θέλει να επιλυθεί άμεσα και δια παντός. Είναι σαφές ότι ο ΟΛΗΓ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τους άλλους συναρμόδιους φορείς, συνεχίζει να στηρίζει την απόδοση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο και στους πολίτες της Ηγουμενίτσας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου