Δώρης Δήμας: Τζάμπα μάγκες...! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Δώρης Δήμας: Τζάμπα μάγκες...!

Δώρης Δήμας: Τζάμπα μάγκες...!

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ 

Διαβάζουμε στα τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ 

«Δημοσιεύθηκαν σήμερα οι διακηρύξεις για την επιλογή παραχωρησιούχων των δύο καταστημάτων στην παραλία Δρεπάνου, ενώ παράλληλα υλοποιείται η επισκευή των κτιρίων τους. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών είναι μέχρι τις 3 Μαΐου και ώρα 10:00. Η παραχώρηση θα έχει διάρκεια τρία έτη, με δυνατότητα παράτασης τριών επιπλέον ετών» 

Αυτήν η ενέργεια της ΟΛΗΓ Α.Ε. προκάλεσε : 

· Την απορία του Γιάννη Γόγολου. 
«Απορία προκαλεί η είδηση που αναρτήθηκε στα τοπικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης για τον διαγωνισμό που διενεργεί ο ΟΛΗΓ εν μέσω πανδημίας για την μίσθωση δύο καλοκαιρινών αναψυκτηρίων στην παραλία Δρεπάνου για τρία έτη, με δικαίωμα παράτασης για ίσο χρονικό διάστημα…..» http://vdella.com/aytodioikisi/13408-2020-04-07-10-21-31.html

· Την έκπληξη του Γιάννη Λώλου Δήμαρχου της πόλης μας. 
«Με έκπληξη διαβάσαμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ τις αποφάσεις (47/2020 ΑΔΑ Ω3ΔΩ469ΗΞ2-ΣΙΡ & 48/2020 ΑΔΑ Ω9Μ6469ΗΞ2-ΛΧΤ) σας, για τη δημοπράτηση των δύο αναψυκτηρίων (πρώην SOHO & πρώην OSTRIA), που βρίσκονται στην περιοχή της παραλίας Δρεπάνου…..» http://vdella.com/aytodioikisi/13407----casus-belli------.html

Απορία και έκπληξη γιατί άραγε; Γιατί μπήκε ο λύκος στο μαντρί; Τι ψάχνουνε άραγε; Μήπως για χορτοφάγο λύκο; Για αυτό εμπιστεύονται τους εκάστοτε κυβερνώντες; 

Είναι γνωστό ότι η ΟΛΗΓ Α.Ε. ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και πάει για ξεπούλημα εν μέσω πανδημίας. 
Άρα πρέπει να είναι κερδοφόρα επιχείρηση, πιο ελκυστική για τους επίδοξους «επενδυτές». 
Τα σχέδια είναι γνωστά. Όπως και πως δουλεύει το σύστημα στον καπιταλισμό. Ότι μπορεί να φέρει κέρδη στην «ιδιωτική πρωτοβουλία», πρέπει να της δοθεί για εκμετάλλευση. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε καταγγείλει και καταψηφίσει αυτά τα σχέδια. 
Είχαμε προειδοποιήσει στο Δ.Σ. ότι η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, θα μας επιβάλλει μακροπρόθεσμα εισιτήριο και για το κολύμπι στο Δρέπανο. 
Τώρα που ήλθε η ώρα της υλοποίησης αυτών των σχεδίων εκπλήσσονται και απορούν. 
Τώρα αναρωτιέται ο Γιάννης Γόγολος : ''Τελικά ο ΟΛΗΓ είναι «κράτος εν κράτει»;'' Τόσα χρόνια που το ΚΚΕ και η Λ.Σ. καταγγέλλουμε τα σχέδια και τον ρόλο της ΟΛΗΓ Α.Ε. και των κυβερνήσεων τίποτα δεν πήρε χαμπάρι; 
Άλλωστε διαχρονικά με την βοήθεια η και ανοχή του Δήμου, έχουν περάσει αυτά τα σχέδια. 
Ο Δήμαρχος αναφέρει ότι είναι “Casus Belli” η μίσθωση των καταστημάτων του Δρεπάνου. 
Δηλαδή τι θα προτείνει να αποφασίσει το έκτακτο Δ.Σ. ,το οποίο απειλεί ότι θα καλέσει; 
Μήπως την ανάκληση της απόφασης που παραχωρεί όλο το παραλιακό μέτωπο στην ΟΛΗΓ Α.Ε ; Να θυμίσουμε σαν θέμα είχε έλθει στο Δ.Σ. ,με εισήγηση του Δήμαρχου Γ. Λώλου, η πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε. (υπό την διοίκηση του Ανδρέα Νταή). 
Ψηφίστηκε τόσο από την παράταξη του Γ. Λωλου όσο από τον Γ. Γόγολο. 
Η μήπως την τελευταία απόφαση για έγκριση της περιβαλλοντολογικής μελέτης για κατασκευή μαρίνας στην πόλη μας που ψηφίστηκε βιαστικά και «δια περιφοράς» εν μέσω πανδημίας; 
Απόφαση που πάρθηκε με εισήγηση του Δημάρχου και την ψήφο της παράταξης του Γ. Γόγολου. 
Μήπως πρόκειται καλέσει το Δ.Σ. να πάρει απόφαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, που είναι και η βάση, η αιτία όλων άλλων των προβλημάτων; 
Μπορεί τώρα να απειλεί ο Δήμαρχος. Αλλά αυτά είναι ψευτοπαληκαριές. 
Τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξη του η Ν.Δ. είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη Γόγολο και την παράταξη του το ΚΙΝΑΛ. 
Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να σηκώσουν ανάστημα σε αυτήν την καταστρεπτική για τον λαό και τόπο πολιτική, γιατί αυτήν υπηρετούν. 

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ 
Η αντίδραση τους για την εκμετάλλευση των καλοκαιρινών αναψυκτηρίων στην παραλία Δρεπάνου, έχει μάλλον να κάνει με το ποιος θα τα εκμεταλλεύεται. 
Να θυμίσουμε η Λ.Σ πρόσφατα κάναμε ερώτηση στο Δ.Σ. για αυτό το θέμα, όταν βγήκε η προκήρυξη για την κατασκευή των αναψυκτηρίων από την ΟΛΗΓ Α.Ε. Εκφράσαμε την ανησυχία μας για τις εξελίξεις σε σχέση και με την περιβόητη «χερσαία ζώνη». 
Ο Δήμαρχος τότε επικρότησε την ενέργεια αυτή της ΟΛΗΓ Α.Ε. 

Η Λ.Σ. πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα ο Δήμαρχος, η Δ.Α., η μείζον αντιπολίτευση και όλοι οι άλλοι θιασώτες της λειτουργίας της αγοράς, τώρα που η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι, αν θέλουν, να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα. 
Ότι είναι αδυσώπητος ο νόμος της αγοράς,το “ο θάνατός σου η ζωή μου”. 
Εξάλλου το βλέπουμε και τώρα με την πανδημία τον ανταγωνισμό των καπιταλιστικών κρατών και των μονοπωλίων για το ποιος θα βρει πρώτος το εμβόλιο, ποιος θα προμηθευτεί πρώτος και σε βάρος άλλου τα απαραίτητα υγειονομικά υλικά. 

Αυτός ο νόμος δεν βελτιώνεται, μόνο ανατρέπεται. 
Γι΄αυτό μόνο όταν οι αντιδράσεις και οι αγώνες βάζουν στον στόχαστρο τον πραγματικό εχθρό τον ανταγωνισμό για το σε ποιανού τσέπη θα μπουν τα κέρδη, μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα υπέρ του λαού. 

Όλα τα άλλα αποτελούν λόγια του αέρα. 

Ας αντιδράσει ΤΩΡΑ ο Δήμος στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου. 
Ας πάρει ΤΩΡΑ πίσω τις καταστρεπτικές για την λαό και τον τόπο αποφάσεις του Δ.Σ. 
Τώρα πριν να είναι αργά. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας να είναι σε αγωνιστική επιφυλακή. Να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να ενημερώνουν, να δυναμώσουν τη φωνή τους. Να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης ,που αξιοποιεί και βελτιώνει αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων. Να διεκδικήσουν λιμάνι και παραλιακό μέτωπο που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. 

Ηγουμενίτσα 8/4/2020 
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση 
Δώρης Δήμας 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου