Το Σούλι στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στην Παραμυθιά - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Το Σούλι στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στην Παραμυθιά

Το Σούλι στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στην Παραμυθιά

Ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων παρουσία του Δημάρχου Σουλίου κ. Γιάννη Καραγιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη και της θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κας Σταυρούλας Μπραΐμη Μπότση, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο Σουλίου στην Παραμυθιά, με στόχο την εμπλούτιση και βελτίωση των εθνικών εορτών Σουλίου σε συνδυασμό με το φιλόδοξο σχέδιο για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Σουλίου.
Παρών στο σύσκεψη ήταν εκπρόσωποι της Μητρόπολης Παραμυθιάς, Δημοτικών Παρατάξεων αλλά και απόγονοι φαρών Σουλιωτών (Κουτσονικόλα, Ζέρβα και Τζαβέλα).
Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, άκουσαν τις προτάσεις των απογόνων των φαρών των Σουλιωτών για την περαιτέρω βελτίωση και εμπλούτιση των Εθνικών Εορτών Σουλίου και για το πανελλήνιο αντάμωμα Σουλιωτών με σκοπό την ολοκλήρωση του προγράμματος παρεμβάσεων και εκδηλώσεων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συνάντηση στα τέλη Μαρτίου με σκοπό την οριστικοποίηση των δράσεων και των τελικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο και την Περιφέρεια.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, στόχος των παρεμβάσεων και των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου, συνυφασμένη με τον ιστορικό πολιτισμό και το φυσικό κάλλος της περιοχής. "Το Σούλι αξίζει την προσοχή και τη σκληρή δουλειά όλων μας, ώστε να βγει οριστικά από την αφάνεια και να πάρει την θέση που του αξίζει στο σήμερα, με το βλέμμα στα ιδανικά και τους αγώνες για την ελευθερία της χώρας του χθες. Απαιτείται πανστρατιά τόσο των φορέων όσο και των εθελοντών και σε αυτό αποσκοπούσε η σημερινή συνάντηση. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και την προγραμματική σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου" σημείωσε ο Δήμαρχος Σουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου