Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει το Δήμο Σουλίου για την μη καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει το Δήμο Σουλίου για την μη καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει το Δήμο Σουλίου για την μη καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας απέστειλε το υπ΄αριθ. Πρωτ. 14/18-1-2020 έγγραφο - εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου με ΘΕΜΑ: «Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του βοήθεια στο σπίτι του δήμου Σουλίου » 
Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου παραβρεθήκαμε και θέσαμε το θέμα ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο και την δημοτική αρχή να πάρουν την πολιτική απόφαση ώστε να καταβληθούν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα που το διάστημα αυτό έχει πλέον αγγίξει τους δυο μήνες. 
Κατά την τοποθέτηση του ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης είπε χαρακτηριστικά “δεν θα βάλω τα χέρια μου στον ντορβά. Υπάρχει συγκεκριμένος νόμος, είναι παράνομο αυτό που ζητάτε”. 
Το θέμα τελικά δεν μπήκε σε ψηφοφορία στο σώμα αν και από την πλευρά μας ζητήθηκε. 

Και θέτουμε τα εξής ερωτήματα προς την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο: 
Α) Είναι παράνομο να παρθεί πολίτικη απόφαση ώστε να πληρώνονται κάθε μήνα οι εργαζόμενοι που προσφέρουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους στον δήμο και στους δημότες; 

Β) Γιατί ο δήμαρχος δεν έθεσε το θέμα προς ψήφιση στο δημοτικού συμβούλιο; 

Γ) Ποτέ λέει την αλήθεια ο δήμαρχος; Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ή σε οφ δε ρεκορντ συζητήσεις μετά το δημοτικό συμβούλιο; 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες 
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι πάνω από νόμους. Η δημοτική αρχή οφείλει να γνωρίζει ότι η αξιοπρέπεια των εργαζομένων είναι άμεσα συνυφασμένη με την καταβολή των δεδουλευμένων για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. 

Οι Εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται και διεκδικούν: 
• Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους. 

• Την υλοποίηση της δέσμευσης της σημερινής κυβέρνησης για οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 

ΤΟ ΔΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου