Ηγουμενίτσα: ΠΡΟΣΟΧΗ! Συνεχίζουν τη δράση τους τα κυκλώματα που κάνουν τηλεφωνικές απάτες! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ηγουμενίτσα: ΠΡΟΣΟΧΗ! Συνεχίζουν τη δράση τους τα κυκλώματα που κάνουν τηλεφωνικές απάτες!

Ηγουμενίτσα: ΠΡΟΣΟΧΗ! Συνεχίζουν τη δράση τους τα κυκλώματα που κάνουν τηλεφωνικές απάτες!

Τι κι αν πριν μόλις λίγες ημέρες συνελήφθη στα Γιάννενα η εισπράκτορας ενός κυκλώματος που έκανε τηλεφωνικές απάτες, φαίνεται ότι οι απατεώνες διαφόρων παρόμοιων κυκλωμάτων δεν πτοούνται. Πριν λίγη ώρα σε τουλάχιστον μια περίπτωση που είναι σε γνώση μας, άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη κάτοικο της Ηγουμενίτσας και επιχείρησε να τον εξαπατήσει προσποιούμενος το γιο του που είναι στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι...! Ο άγνωστος άνδρας κατάλαβε ότι έπεσε σε νεαρό άτομο που δεν πίστεψε το κόλπο του και έκλεισε το τηλέφωνο.
Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους κατοίκους της Θεσπρωτίας, κυρίως δε στους ηλικιωμένους.

Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου προτρέπει τους πολίτες: 
- να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.). 
- σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι. 
- σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.
- να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.). 
- να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών. 
Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους. 
Επίσης, παρακαλούνται οι οικείοι των ηλικιωμένων, να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου