Διακήρυξη της ΔΑΣ στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας για τις εκλογές - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Διακήρυξη της ΔΑΣ στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας για τις εκλογές

Διακήρυξη της ΔΑΣ στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας για τις εκλογές

Διακήρυξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας για τις εκλογές που θα γίνουν από το Σαββάτο 30 Νοέμβρη έως την Τρίτη 3 Δεκέμβρη 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Φ.Ο.Π.) ΑΠΟ 11π.μ ΕΩΣ 7μ.μ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) ΑΠΟ 11π.μ ΕΩΣ 7μ.μ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙ ΑΠΟ 2μ.μ ΕΩΣ 6μ.μ 
ΤΡΙΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ( ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) ΑΠΟ 11π.μ ΕΩΣ 5μ.μ 

Το δυνάμωμα της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" θα δώσει νέα δύναμη στον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων και των ιδιωτικών υπαλλήλων στο Πειραιά, στον αγώνα που δίνουμε για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Στηρίζοντας την ΔΑΣ, δυναμώνεις τον αγώνα για να σταματήσουμε τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, που καθημερινά παίρνουν μέτρα στην κατεύθυνση της όλο και μεγαλύτερης κερδοφορίας της μεγαλοεργοδοσίας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε και να βάλουμε πλώρη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. 
Μέτρα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων 
Η περίοδος που διεξάγονται οι εκλογές του σωματείου μας χαρακτηρίζονται από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δώσει "γην και ύδωρ" στη μεγαλοεργοδοσία. Με την ψήφιση του "αναπτυξιακού" πολυνομοσχεδίου καταργεί επί της ουσίας τις συλλογικές συμβάσεις αφού δημιουργεί τις προϋποθέσεις να υπερισχύουν οι επιχειρησιακές και οι συμβάσεις ενώσεων προσώπων. Μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου και της ηλεκτρονικής ψήφου, επιχειρεί να βάλει τα Συνδικάτα στον "γύψο", δημιουργώντας νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, ενώ ανοίγουν την πόρτα στην εργοδοσία για να ξέρει ποιος έχει επαφή με το Σωματείο. Μπροστά στη νέα επίθεση του κεφαλαίου μέσω και της νέας κυβέρνησης, επιδιώκουν να αποκόψουν τους εργαζόμενους από τα Σωματεία τους, να μη σηκώσουν κεφάλι στην προσπάθεια που κάνει σήμερα το εργατικό κίνημα συνολικά για την ανασύνταξή του. Για αυτό χτυπάνε τις συλλογικές διαδικασίες, τις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων που αποτελούν το κύτταρο της συνδικαλιστικής δράσης, γιατί θέλουν Σωματεία που θα ευθυγραμμίζονται στις επιταγές της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου. 
Η ανάπτυξή τους γκρεμίζει ό,τι άφησε όρθιο η κρίση τους 
Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο βιώνουν καθημερινά την "ανάπτυξή" τους. Την ίδια στιγμή που οι μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου γιγαντώνονται, οι εμποροϋπάλληλοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι βλέπουμε να τσακίζονται συνεχώς τα δικαιώματά μας. Η κυριακάτικη αργία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα ωράρια-λάστιχο, χωρίς διάλειμμα, τα ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες για εμάς και τις οικογένειές μας. 
Οι εργαζόμενοι στα εμπορομάγαζα, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στις εταιρείες δεν μπορούμε να περιμένουμε τη λύση στα προβλήματά μας από τους καπιταλιστές. Λύση είναι η πάλη εναντίον τους, ενάντια στα κέρδη τους, με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Γιατί ό,τι κερδίζουν το κλέβουν από τον δικό μας κόπο, τον δικό μας ιδρώτα. 
Η απάντηση βρίσκεται στο δυνάμωμα του σωματείου μας, στην οργάνωση της αντεπίθεσής μας. Για αυτό ψηφίζουμε την ΔΑΣ στις αρχαιρεσίες, ισχυροποιούμε το κλαδικό μας σωματείο. Γιατί χρειαζόμαστε Σωματείο που να αποκαλύπτει τις εξελίξεις, να παίρνει μέτρα, να οργανώνει την πάλη μας. Με τη "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία" στο τιμόνι του σωματείου: 

§ Καταφέραμε το Σωματείο μας να είναι αποκούμπι και καθημερινός σύμμαχος για τους συνάδελφους στα καταστήματα του Νομού. 
§ Μπήκαμε μπροστά για να πληρωθούν και να ασφαλιστούν στην ώρα τους εκατοντάδες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι συνάδελφοι. 
§ Με την παρέμβασή μας ανακλήθηκαν απολύσεις. 
§ Ακυρώσαμε τις επιδιώξεις της εργοδοσίας για δουλειά τις Κυριακές και τις αργίες. 
§ Με την ενεργή μας συμμετοχή στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) οργανώσαμε από κοινού την πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. 

Δώσε απάντηση στη συνδικαλιστική μαφία 
Το δυνάμωμα του Σωματείου, η εκπροσώπηση της ΔΑΣ με περισσότερους αντιπροσώπους στα δευτεροβάθμια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος αποτελεί βήμα ανασύνταξης του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, κόντρα στις διαδικασίες απαξίωσης από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. 
Η μεγαλύτερη εκπροσώπηση των δυνάμεων της ΔΑΣ, ως μέρος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ θα εμποδίσει τον εκφυλισμό που έχουν οδηγήσει οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ/Βασιλόπουλου, σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ προσπαθώντας να βάλουν την εργοδοσία μέσα στα Σωματεία μας. Εμείς λοιπόν απαντάμε με ενίσχυση της ΔΑΣ παντού. Απέναντι στην προσπάθεια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να βάλουν εργοδότες, διευθυντές και περιφερειακούς των σούπερ μάρκετ στις συνδικαλιστικές ενώσεις, απαντάμε με Σωματεία Εργατών που θα είναι καρφί στο μάτι της εργοδοσίας. 

Δυναμώνουμε το Σωματείο μας - παλεύουμε για: 
§ 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία. Κανένας εργαζόμενος µε κάτω από 751 ευρώ! Υπογραφή τώρα Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας µε ουσιαστικές αυξήσεις, επαναφορά όλων των επιδομάτων. 
§ Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. 
§ Κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζόμενων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας. 
§ Σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας, προγραμματισμός ωραρίου ανά μήνα που να γνωστοποιείται στον εργαζόμενο στην αρχή κάθε μήνα. 
§ Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλειμμάτων. 
§ Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 
§ Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου