Ηγουμενίτσα: Οργισμένη ανακοίνωση Λώλου προς Πρυτανεία και κυβέρνηση για την κατάργηση του Τμήματος AEI - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

Ηγουμενίτσα: Οργισμένη ανακοίνωση Λώλου προς Πρυτανεία και κυβέρνηση για την κατάργηση του Τμήματος AEI

Ηγουμενίτσα: Οργισμένη ανακοίνωση Λώλου προς Πρυτανεία και κυβέρνηση για την κατάργηση του Τμήματος AEI

Με μια ανακοίνωση που ξεχειλίζει από οργή και θυμό και χαρακτηρισμούς που δεν μας έχει συνηθίσει, απάντησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος στη χθεσινή απόφαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με την οποία καταργεί ουσιαστικά το τμήμα ΑΕΙ στην Ηγουμενίτσα, βάζοντας οριστικό λουκέτο στο ακαδημαϊκό ίδρυμα της πόλης.
Αφού ξεσπαθώνει εναντίον της Πρυτανείας, τόσο του Πρύτανη κ. Αλμπάνη και με κάποιο σχόλιο περί ...πηλιογούσηδων, που πιθανότατα απευθύνεται στο Θεσπρωτό αντιπρύτανη κ. Μηνά Πασχόπουλου, ρίχνει πλέον το μπαλάκι στην κυβέρνηση για τις μελλοντικές εξελίξεις.
Αναμένουμε την αντίδραση των υπόλοιπων φορέων της Θεσπρωτίας, αλλά και την αντίδραση της κυβέρνησης της ΝΔ στη σκληρή επίθεση του Νεοδημοκράτη Δημάρχου Ηγουμενίτσας. 

Ανακοίνωση Δημάρχου Ηγουμενίτσας

"Η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου δεν ξάφνιασε κανέναν. Ήταν αναμενόμενη και στο πνεύμα της διαχρονικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για τη Θεσπρωτία. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δε θέλει και δεν μπορεί να γίνει ίδρυμα της Ηπείρου. Και ο Αλή-πασάς θα ήταν περισσότερο δίκαιος και αντικειμενικός, οι δε πηλιογούσηδες δεν τελειώνουν ποτέ.
Δεν ασχολούμαστε πλέον μαζί τους και δε ζητάμε τη στήριξή τους. Δε μας θεωρούν δικό τους κομμάτι και μας περιφρονούν. Τους επιστρέφουμε την οργή και τον θυμό μας.
Η ευθύνη πλέον ανήκει στην Κυβέρνηση.
Μας κατήργησαν από τον ακαδημαϊκό χάρτη, θέλουν να μας καταργήσουν και ως διοικητική Περιφέρεια; Ας μας το πουν. Θεωρούν την ακριτική Θεσπρωτία βάρος για το μέλλον της χώρας; Εδώ είμαστε και περιμένουμε. Ας αποφασίσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot