Μας δουλεύουν οι πετρελαιάδες και τα τσιράκια τους...! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Μας δουλεύουν οι πετρελαιάδες και τα τσιράκια τους...!

Μας δουλεύουν οι πετρελαιάδες και τα τσιράκια τους...!

Δε φτάνει που εδώ και δυο χρόνια συμπεριφέρονται σαν αγάδες οι πετρελαικές εταιρείες στην Ήπειρο, οι οποίες αφού εξασφάλισαν υπογραφές από τα Υπουργεία, την Περιφέρεια και τους Δήμους της Θεσπρωτίας, όχι όμως και τη συγκατάθεση των κατοίκων, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό έχουνε αντιδράσει τόσο στις σεισμικές έρευνες όσο και στο ενδεχόμενο εξόρυξης, μας ενημερώνουνε ότι ολοκληρώσανε την πρώτη φάση των ερευνών χωρίς καμία επίπτωση στο περιβάλλον...!
Δεν είναι λίγα τα επεισόδια που έχουν προκληθεί μετά από αυθαίρετες ενέργειες των εταιρειών να εισέλθουν σε ιδιοκτησίες και να κάνουνε εργασίες με το στανιό! Αλλά ακόμη και η αστυνομία κράτησε περιέργως παθητική στάση. Δεν πήγε πίσω και το σύνολο των Μέσων ενημέρωσης στην Ήπειρο, τα οποία προφανώς ικανοποιήθηκαν από τις διαφημίσεις που πήρανε από τις εταιρείες και το μόνο που έκαναν ήτανε να δημοσιεύουνε δελτία τύπου των εταιρειών κι όχι τις εύλογες αντιδράσεις και ανησυχίες των κατοίκων που φοβούνται για τις περιβαλλοντικές, αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις σε περίπτωση εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή!

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μονόπλευρης ενημέρωσης από την ΕΡΤ:
"Η ανάδοχος Κοινοπραξία Repsol – Energean ολοκλήρωσε χωρίς καμία επίπτωση ή βλάβη στο περιβάλλον τις σεισμικές έρευνες στα Γιάννενα και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία αποκατάστασης. Την αναφορά αυτή έκανε σε σχετική ημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος της Energean. 
Αντιθέτως στην Άρτα οι έρευνες συνεχίζονται αν και συναντούν αντιδράσεις τοπικών κοινοτήτων.
Από την πλευρά ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης μιλώντας για το θέμα αυτό στην ΕΡΤ Ιωαννίνων είπε ότι ήδη από την έναρξη των εργασιών είχε ζητήσει από τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών να αποφύγουν επιβαρυντικές περιβαλλοντικές παρεμβάσεις αν δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος. Ανέφερε τέλος ότι σύμφωνα με τη δική του ενημέρωση υπάρχουν 2 περιοχές που συγκεντρώνουν υψηλότερες πιθανότητες εντοπισμού υδρογονανθράκων. Η μια από αυτές είναι στα όρια Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου