Κριτική του Νικόλα Κάτσιου στο νέο δήμαρχο Σουλίου για πρακτικές ΜΗ συνεργασίας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Κριτική του Νικόλα Κάτσιου στο νέο δήμαρχο Σουλίου για πρακτικές ΜΗ συνεργασίας

Από νωρίς φαίνεται ότι άρχισαν τα όργανα στο Δήμο Σουλίου, στο μοναδικό Δήμο της Θεσπρωτίας όπου η παράταξη του Δημάρχου δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκ των πραγμάτων χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις ώστε να μπορεί να υπερψηφίζει τις αποφάσεις της η δημοτική αρχή. Από την πρώτη κιόλας ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την εκλογή προεδρείου του Δ.Σ. και μελών των σημαντικών επιτροπών για τη διοίκηση του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης Νικόλας Κάτσιος, άσκησε δριμεία κριτικη στο νέο Δήμαρχο, καταλογίζοντάς του "μυστικές πρακτικές πολιτικής συναλλαγής". Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη των πραγμάτων στο Δήμο Σουλίου. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κάτσιος, αναλυτικά αναφέρει:
«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λέει ο θυμόσοφος λαός, όμως δυστυχώς κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρο είναι το ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής στο δήμο Σουλίου, καθώς ο νέος δήμαρχος τρεις μήνες μετά τις εκλογές εμφανίζεται ανακόλουθος των προεκλογικών του εξαγγελιών στις οποίες δεσμευόταν για συναίνεση και συνεργασία ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις προς όφελος του δήμου. Ακόμη και ο τίτλος της παράταξής του κ. Γ. Καραγιάννη «Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας» αποτύπωνε την έκδηλη προεκλογική του βούληση για συνεργασία. 
Μετεκλογικά όμως η συνεργασία για τον ίδιο πήγε… «περίπατο», αφού στηριζόμενος επάνω στα αρνητικά και όχι στα θετικά του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση, επιδόθηκε σε μυστικές πρακτικές πολιτικής «συναλλαγής» με μία μόνο συγκεκριμένη δημοτική παράταξη και αποφάσισε μέσα από ένα απόρρητου περιεχομένου «σύμφωνο δημοτικής συμβίωσης» να διοικήσει το δήμο Σουλίου με ένα σχήμα δημοτικής μειοψηφίας και όχι πλειοψηφίας. Ο δήμαρχος Σουλίου επέλεξε να κλείσει μια εν κρυπτώ «συνεργασία κορυφής» πίσω από κλειστές πόρτες, με βάση όχι το καλό του τόπου αλλά τη διανομή καρεκλών εξουσίας. Γιατί άραγε δεν δημοσιοποίησε στους πολίτες το περιεχόμενο και τους όρους της συνεργασίας των δύο παρατάξεων; Γιατί δεν τολμά να πει δημόσια πού... συμφώνησαν και τί ήταν τελικά αυτό που τους… έφερε κοντά; 
Με δική του ευθύνη και για τους λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, ο κ. Γ. Καραγιάννης όλο το προηγούμενο διάστημα απέκλεισε από το δημοτικό διάλογο άλλες δημοτικές παρατάξεις και κυρίως την παράταξη «Τόπος Αξιών», την οποία η ετυμηγορία των πολιτών στο δήμο Σουλίου κατέταξε ως πρώτη, εκλέγοντας και τους περισσότερους σε αριθμό δημοτικούς συμβούλους. Πιο συγκεκριμένα, ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν απηύθυνε προς την παράταξή μας καμία πρόκληση για συνάντηση των δημοτικών ομάδων με στόχο το διάλογο και την εξέταση όρων σύγκλισης και εποικοδομητικής συνεργασίας, ώστε στην πράξη και όχι μέσα από υποσχέσεις και εξαγγελίες να αποδείξει ότι βάζει το καλό του τόπου πάνω από τα όποια μικροπαραταξιακά συμφέροντα. 
Γι’ αυτό και τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας δημοτικής αρχής, όπως αποτυπώθηκαν στη διάρκεια της Κυριακάτικης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή των μελών του Προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Σουλίου, ήταν αρνητικά και δυστυχώς αντιπροσωπευτικά των προθέσεων και των πρακτικών με τις οποίες θα πορευτεί ο νέος δήμαρχος στη διάρκεια της θητείας του. Απόρροια των επιλογών του ήταν η πολιτική καταψήφιση εκ μέρους της παράταξής μας της υποψηφιότητας του κ. Κων/νου Παππά για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ως παράταξη, υποληπτόμαστε και σεβόμαστε τον εξαίρετο συμπολίτη μας κ. Κ. Παππά και είμαστε βέβαιοι ότι από την πλευρά του θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να συμβάλλει στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του κυρίαρχου οργάνου του δήμου μας. Δυστυχώς όμως πριν από αυτόν ο κ. Γ. Καραγιάννης αποφάσισε να χωρίσει το δήμο στα δύο και να δημιουργήσει όρους μη συνεργασίας στα δημοτικά μας πράγματα. 
Η παράταξή μας, ως η μεγαλύτερη παράταξη του δήμου μας θα είναι πάντοτε δυναμικά παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο, ταγμένη σταθερά υπέρ κάθε ειλικρινούς προσπάθειας για συνεννόηση και συνεργασία, επειδή πραγματικά πιστεύουμε ότι μπροστά στο καλό του δήμου μας είναι λιγότερα αυτά που μας χωρίζουν από όσα μας ενώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot