Διαδημοτική Επιτροπή για την ανάπτυξη του Σουλίου εξήγγειλε ο Γ. Καραγιάννης - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Διαδημοτική Επιτροπή για την ανάπτυξη του Σουλίου εξήγγειλε ο Γ. Καραγιάννης


Τη σύσταση Διευρυμένης Διαδημοτικής Επιτροπής με μοναδικό αντικείμενο την ανάπτυξη του Ηρωικού Σουλίου, εξάγγειλε από τα Σουλιοτοχώρια όπου περιόδευσε συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξης "Δημοτικής Ομάδας Συνεργασίας", ο επικεφαλής της Παράταξης και Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.
Στην επιτροπή θα κληθούν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Ιστορικού Σουλίου καθώς και επιστήμονες με καταγωγή από τα Σουλιοτοχώρια, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου, οι εργασίες της επιτροπής θα έχουν ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2019.
Σκοπός των εργασιών της επιτροπής θα είναι η προοπτική αειφόρου ανάπτυξης των χωριών του Σουλίου, με έμφαση στο ένδοξο παρελθόν, ενώ οι συνεδριάσεις της θα είναι συνεχείς, με μεγάλο μέρος αυτών να πραγματοποιείται στο Σούλι.
Το κλιμάκιο της παράταξης "Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας" περιόδευσε σε όλα τα χωριά του Σουλίου, συνομίλησε με κατοίκους της ηρωικής περιοχής, οι οποίοι μεταξύ άλλων ζήτησαν μέτρα στήριξης της αγροκτηνοτροφίας, βελτίωση της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, την συντήρηση των μνημείων της περιοχής και άμεσες παρεμβάσεις σε περιπτώσεις προβλημάτων στο οδικό δίκτυο από κακοκαιρίες.
Οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα της "Δημοτικής Ομάδας Συνεργασίας” και κυρίως για το τι προβλέπει για την πρωτογενή παραγωγή και για τα Σουλιοτοχώρια, με τον Γιάννη Καραγιάννη να ζητάει την στήριξή τους, έτσι ως η επόμενη Δημοτική Αρχή να δώσει η υπεράξια που δικαιούται να έχει ο ιστορικός αυτός τόπος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Οι περιοδείες της Δημοτικής Ομάδας Συνεργασίας στις κοινότητες του Δήμου Σουλίου θα συνεχιστούν σε όλο το προσεχές διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot