Ηγουμενίτσα: Η Λ.Σ. για τη διευκόλυνση του «καινούριου ΚΤΕΛ» από τη Δημοτική Αρχή... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Ηγουμενίτσα: Η Λ.Σ. για τη διευκόλυνση του «καινούριου ΚΤΕΛ» από τη Δημοτική Αρχή...

Ηγουμενίτσα: Η Λ.Σ. για τη διευκόλυνση του «καινούριου ΚΤΕΛ» από τη Δημοτική Αρχή...

«Μαζί με το λαό της Ηγουμενίτσας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων»

Στην 2η/2024 Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ηγουμενίτσας η οποία θα πραγματοποιηθεί την 31η Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ.3) είναι στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση και λήψη απόφαση σαν 19ο θέμα η «Καταχώρηση η μη 6 θέσεων ΤΑΧΙ έναντι καινούριου ΚΤΕΛ, περί της οδού Λυρικών Ποιητών με την προϋπόθεση τήρησης των διατάξεων του Κ.Ο.Κ.(12μ. απόσταση από πινακίδα STOP και 5μ. απόσταση από την διάβαση».

Με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Πάσχο.

Πιστεύουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα γνωρίζει την με αρ. πρωτ. 57108-15/12/2023 απόφαση του γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας που ακυρώνει την απόφαση του περιφερειάρχη για άδεια λειτουργίας του ΚΤΕΛ κατά το μέρος που καθορίζεται ο χώρος αυτός ως αφετηρία και τέρμα υπεραστικών λεωφορείων για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών σε όλες τις εγκεκριμένες και νόμιμες επιβατικές λεωφορειακές γραμμές.

ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΕΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΤΕΛ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ.

Άρα γεννιέται το ερώτημα, τι επιδιώκει η νέα Δημοτική Αρχή με τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος; Να διευκολύνει την λειτουργία «καινούριου ΚΤΕΛ» το οποίο λειτουργεί χωρίς άδεια, (και όχι για τυπικούς λόγους); Μα αυτό θα έπρεπε ήδη να έχει απομακρυνθεί!!

Σε ανακοίνωση μας στις 15/12/2023 αναφέραμε «…. Η απόφαση αυτή δικαιώνει τους αγώνες των εκλεγμένων της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ τόσο στο δήμο της Ηγουμενίτσας όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο που αντιδράσαμε στην κατασκευή και λειτουργία του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο σημείο από το 2019, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής που προσφύγανε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενάντια στην παράνομη αυτή απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη.

Η Λ.Σ. ζητήσαμε την ακύρωση αυτή γιατί όπως αναφέραμε σε ανακοίνωση στις 14/09/2023, για τη λειτουργία του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο σημείο «….Δημιουργούνται εμπόδια στην πρόσβαση των 400 μαθητών του 2ουΛύκειου και των αθλητών του Κλειστού Γυμναστηρίου, αφού έκλεισαν την πρόσβαση από την οδό 49 Μαρτύρων. Η κίνηση των λεωφορείων επιβαρύνει με τα καυσαέρια και το θόρυβο όλη την περιοχή. Είναι άγνωστο το πόσο ασφαλής είναι ο χώρος για τους επιβάτες και το προσωπικό των ΚΤΕΛ, αφού δεν υπάρχει καν άδεια πυρασφάλειας για λειτουργία υπεραστικού σταθμού. Τέλος είναι ενδεικτικό ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι ο χώρος αυτός είναι πολύ κοντά σε ρέμα που υπερχειλίζει…..»

ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΚΤΕΛ.

ΩΣΤΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ;…….»

Ο Δήμος της Ηγουμενίτσας θα έπρεπε να συμβάλλει στην εφαρμογή της απόφασης της Αποκεντρωμένης για απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από το συγκεκριμένο χώρο. Η Καταχώρηση όμως των 6 θέσεων ΤΑΧΙ, για διευκόλυνση του παράνομου ΚΤΕΛ, αποτελεί επιδοκιμασία της παρανομίας. Μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως.

Ας αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή τις ευθύνες για ό,τι συμβεί από τη λειτουργία του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο χώρο. Το «πάμε και όπου βγει» αποδεδειγμένα έχει προκαλέσει παντού καταστροφές. Για αυτό είναι αναγκαίες οι μελέτες, τα χωροταξικά, τα ΓΠΣ. Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών αλλά αν συμβεί κάτι στο συγκεκριμένο χώρο, δεν θα πρόκειται για ατύχημα ή την «κακιά την ώρα».

Εμείς θα επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά “το ΚΤΕΛ πρέπει να πάει στον χώρο που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο”.

Καλούμε δε τους κατοίκους να μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους εκπαιδευτικών, να αγωνισθούν για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από τον συγκεκριμένο χώρο.

Γιατί μόνο ο λαός θα σώσει το Λαό.

Λαϊκή Συσπείρωση
Ηγουμενίτσα 29/01/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου