Απάντηση της Αικατερίνης Μονάχου σε δημοσίευμα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Απάντηση της Αικατερίνης Μονάχου σε δημοσίευμα

Απάντηση της Αικατερίνης Μονάχου σε δημοσίευμα  

Μονάχου Αικατερίνη
Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ηγουμενίτσας και Μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ

Θέμα: Απάντηση σε δημοσίευμα του thespro.gr προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια

Στις, 16-4-2024 στον ιστότοπο thespro.gr αναρτήθηκε άρθρο-δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται στο πρόσωπό μου και σχολιάζεται απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ, με την οποία προτάθηκα ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο να ορισθώ ως μέλος πλήρους απασχόλησης με μηνιαία αμοιβή 800 ευρώ μικτά, δηλαδή συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρεται καθόλου στην εισήγηση του Προέδρου κ. Καλφόγλου, στην οποία αναλύονται οι λόγοι, για τους οποίους στη ΔΕΥΑΗ υπάρχει άμεση ανάγκη ορισμού μέλους της Διοίκησης πλήρους απασχόλησης (υποστελέχωση των τμημάτων, εκκρεμείς υποθέσεις καταναλωτών και εκκρεμείς υποθέσεις εσωτερικές της επιχείρησης), εισήγηση που έγινε δεκτή από το σύνολο των συμβούλων του Διοικητικού Συμβουλίου, σε συνάρτηση και με την εμπειρία μου στη ΔΕΥΑΗ για 23 έτη.

Αντιθέτως, παρατίθενται ανακρίβειες, οι οποίες με θίγουν και πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα.

Συγκεκριμένα:

1) Δεν αποφασίζει το ΔΣ της ΔΕΥΑΗ για τον ορισμό μου ως μέλος πλήρους απασχόλησης, αλλά ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Το ΔΣ, λοιπόν, πρότεινε ομόφωνα, τον ορισμό μου αποδεχόμενο την εισήγηση του Προέδρου.

2) Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος και δεν είμαι υπάλληλος της ΔΕΥΑΗ, αλλά υπάλληλος αποσπασμένη σε άλλη Υπηρεσία, καθώς με την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορούσα να υπηρετώ στην ΔΕΥΑΗ. Δεν εργάζομαι λοιπόν στη ΔΕΥΑΗ.

3) Στη ΔΕΥΑΗ είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή ασκώ Διοίκηση και δεν είμαι εργαζόμενη στην Επιχείρηση.

4) Δεν είμαι Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΗ, καθώς με την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος παραιτήθηκα από την θέση αυτή.

5) Κατά την πρόταση του ορισμού μου ως μέλος πλήρους απασχόλησης δεν έλαβα μέρος στην ψηφοφορία.

Περαιτέρω, τα σχόλια του δημοσιεύματος για την ανηθικότητα της πρότασης στηρίζονται στο γεγονός ότι ο συντάκτης θεωρεί δεδομένο το ότι εργάζομαι ήδη στη ΔΕΥΑΗ και ταυτόχρονα ορίζομαι ως μέλος με αμοιβή. Αν ίσχυε, θα ήταν παράνομο και ανήθικο και για τον λόγο αυτό είμαι αποσπασμένη και ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΑΗ.

Ηθικό και νόμιμο είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΗ και η Διοίκηση οφείλει να εποπτεύει την εργασία των υπαλλήλων και την ΑΜΕΣΗ διεκπεραίωση των υποθέσεων του πολίτη, σε μία Επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα.

«Μπερδεύτηκε» και μάλλον σκοπίμως ο συντάκτης του δημοσιεύματος, μπερδεύοντας και το κοινό, κάνοντας λόγο για υπαλλήλους που δεν βγάζουν τη δουλειά και ότι και εγώ είμαι μία από αυτές, ενώ δεν έλεγξε πριν δημοσιεύσει το ότι εγώ δεν εργάζομαι στην ΔΕΥΑΗ πλέον και οι υπάλληλοι δεν προλαβαίνουν τις υποθέσεις, λόγω της υποστελέχωσης, την οποία αναφέρει και η εισήγηση του Προέδρου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, και προς αποφυγή της παραπλάνησης του κοινού και των δημοτών, παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα στον ιστότοπό σας.

Αικατερίνη Μονάχου
Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ηγουμενίτσας και Μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ
Ηγουμενίτσα, 16-4-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου