Έφυγε από τη ζωή η Αμαλία Πέτση - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Έφυγε από τη ζωή η Αμαλία Πέτση

Έφυγε από τη ζωή η Αμαλία Πέτση

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, η Αμαλία Πέτση (το γένος Νούση) από την Πλακωτή Θεσπρωτίας. Η μεταστάσα αποτελούσε χαρακτηριστική περίπτωση δυναμικής ηπειρώτισσας γυναίκας.

Μεγαλωμένη στα δύσκολα χρόνια του πολέμου, οπλισμένη με ζηλευτή θέληση για ζωή και απαράμιλλο πείσμα για προκοπή, κέρδισε το στοίχημα της ζωής  δημιουργώντας με τον αείμνηστο σύζυγό της Σπύρο Πέτση, μια αγαπημένη οικογένεια σφυρηλατημένη με τα ιδανικά της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης, καθώς στάθηκε σε όποιον είχε ανάγκη.

Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί, έχουν να λένε για την ευαίσθητη ψυχή της και ταυτόχρονα για το αλύγιστο πνεύμα της, καθώς και για τις πεντανόστιμες πίτες της...!

Πέρασε μέσα από όλες τις καταιγίδες της εποχής της, τα χρόνια της φρίκης του πολέμου, της φτώχειας της μεταπολεμικής Ελλάδας, της μετανάστευσης στη Γερμανία, και κατάφερε να βγει αγέρωχη στο ξέφωτο της ζωής.

Έζησε και αρκετά χαρούμενα χρόνια με την οικογένειά της στην Ηγουμενίτσα, όπου χάρηκε τα παιδιά της και τα εγγόνια της, για τα οποία καμάρωνε μέχρι την τελευταία στιγμή. Τα κουνάρησε, όπως έλεγε, προσφέροντάς τους, εκτός από υλικά αγαθά, ανεκτίμητης αξίας συμβουλές και κυρίως ένα ανεπανάληπτο πρότυπο, που έσμιγε την ατσάλινη θέληση για ζωή με την πιο ευσπλαχνική αγάπη.

Γι' αυτούς και πολλούς άλλους λόγους θα μας μείνει αξέχαστη.

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει γιαγιούλα μου!

Την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 13:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου