Δυο χρόνια χωρίς το Δημήτρη Τσοβόλα - Του Τάσου Μαρτίνη* - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Δυο χρόνια χωρίς το Δημήτρη Τσοβόλα - Του Τάσου Μαρτίνη*

Δυο χρόνια χωρίς το Δημήτρη Τσοβόλα - Του Τάσου Μαρτίνη*

Πέρασαν κιόλας δυο (2) χρόνια που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι ο αγαπημένος φίλος πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, ο αγωνιστής της Δημοκρατίας, ο συνεργάτης και πολιτικός μου δάσκαλος, ο γιος του αγωγιάτη και ο συμπατριώτης με τα αγνά Ηπειρωτικά χαρακτηριστικά και αισθήματα Δημήτρης Τσοβολας.

Πόσο δίκιο είχες, αείμνηστε φίλε, όταν είπες τέρμα, δε μπορώ ν ασχοληθώ άλλο, μ' αυτή την πολιτική σαπίλα και μ' όλους αυτούς που έχουν καταντήσει λογιστές των Βρυξελλών και που πουλάν την πατρίδα στο όνομα της καρέκλας και της ιδιοτέλειας.


Πόσο επίκαιρες αλήθεια είναι οι θέσεις σου και θέσεις του ΔΗΚΚΙ, για την Ευρώπη, την οικονομία, την εξωτερική μας πολιτική, την παιδεία, την υγεία, την αγροτιά και ιδιαίτερα τον πρωτογενή τομέα, την αποκεντρωμένη διοίκηση, την ισόρροπη αναπτυξιακή δομή αυτού του τόπου και τόσα άλλα.

Πόσο δίκιο είχες όταν μιλούσες και προσπάθησες τόσο πολύ για τη δημιουργία του πατριωτικού μετώπου, ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική καλώντας τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε μια κοινή πορεία, θέτοντας τον εαυτό σου ως απλό στρατιώτη σ' αυτή την προσπάθεια που τελικά δεν καρποφόρησε, σίγουρα όχι με δική μας ευθύνη, αλλά εκείνων που πρώτα έθεσαν θέμα καρεκλών κι όχι το συμφέρον του λαού και του τόπου.

Που να βρεις σήμερα τέτοια πολιτική προσωπικότητα με γνώμονα το πατριωτικό συμφέρον κι όχι την ιδιοτέλεια;
Χρέος μας να συνεχίσουμε την παρακαταθήκη που μας άφησες και να τη διαχέουμε στην κοινωνία, προβάλλοντας μάλιστα όλες αυτές τις πολιτικές αρχές, ιδέες και προτάσεις.
Η μνήμη σου ανεξίτηλη μας καθοδηγεί και μας δίνει δύναμη.

Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει φως στο πολιτικό προσκήνιο αλλά η ελπίδα έχει ακόμα τη δική σου ακτινοβολία και δε χάνουμε το κουράγιο γιατί οι Έλληνες αξίζουν και η Ελλάδα μπορεί...!

* Ο συμπατριώτης Τάσος Μαρτίνης από το Πολύδροσο Σουλίου υπήρξε επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του αείμνηστου Δημήτρη Τσοβόλα, καθώς και Δ/ντης του πολιτικού του γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου