Ο Αλ. Καχριμάνης έστειλε στην ΕΝΠΕ τους Στέφο και Ζούμπα… - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Ο Αλ. Καχριμάνης έστειλε στην ΕΝΠΕ τους Στέφο και Ζούμπα…

Ο Αλ. Καχριμάνης έστειλε στην ΕΝΠΕ τους Στέφο και Ζούμπα…

“Κολεγιά” με την παράταξη Καχριμάνη, προκειμένου να εκλέξουν από έναν εκπρόσωπο στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, έκαναν οι παρατάξεις “Κοινό των Ηπειρωτών” και “Ήπειρος Όλον”.

Το διακύβευμα ήταν σχεδόν μηδενικό, καθώς οι συσχετισμοί στην ΕΝΠΕ είναι συντριπτικά υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, ακόμα και από τις Περιφερειακές Αρχές που δεν εξελέγησαν τον περασμένο Οκτώβριο, υπό τη σημαία της ΝΔ. Ως εκ τούτου, τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ θα έχουν ανίσχυρες εκπροσωπήσεις στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ, η οποία ούτως ή άλλως, δε συνεδριάζει παρά ελάχιστες φορές, στη διάρκεια μιας θητείας, συν τα ετήσια συνέδρια της Ένωσης. 

Για λόγους κομματικής σκοπιμότητας, τα τρία κόμματα επιδιώκουν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη τους στη γενική συνέλευση και ενόψει αυτής της διαδικασίας, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παίχτηκε ένα αφανές παζάρι που ελαφρώς εκθέτει τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα… Κι αυτό γιατί για να πάρουν από 6 ψήφους η καθεμία, χρειάστηκε να τους δώσει από δύο ψήφους, η “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου” του Αλ. Καχριμάνη!

Στο “παζάρι” αυτό δεν μπήκαν αντίθετα οι άλλες τρεις παρατάξεις.

Η παράταξη Στέφου θα εξέλεγε εκπρόσωπο αν ήταν παρόντες και οι πέντε περιφερειακοί της σύμβουλοι, απουσίαζε ωστόσο η Παναγιώτα Αγγέλη. Με τέσσερις παρόντες οι παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, υπολείπονταν των 5 περιφερειακών συμβούλων από τις παρατάξεις “Ορίζοντες Ηπείρου” και ΦΩΣ που κατέβασαν κοινό ψηφοδέλτιο με υποψήφιους τους Μάγδα Τάτση και Λάμπρο Γεωργόπουλο, άρα χωρίς την παρέμβαση της πλειοψηφίας, θα έβγαζε σίγουρα εκπρόσωπο η συγκεκριμένη σύμπραξη. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” έμενε επίσης πίσω, με τέσσερα μέλη.

Τη λύση λοιπόν έδωσε ο Αλ. Καχριμάνης που χάρισε από δύο ψήφους στις δύο παρατάξεις Στέφου και Ζούμπα, αφήνοντας τρίτη τη σύμπραξη των Τάτση και Γεωργόπουλου και τέταρτη την παράταξη του ΚΚΕ…

Όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες, θεματικοί και τοπικοί, συμμετέχουν ex officio στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ.

Η διαδικασία

Ψήφισαν 44, έγκυρα 44

Έλαβαν: «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» 23 έγκυρα (έχει 27 εκλεγμένους η συγκεκριμένη παράταξη) και εκλέγει τους Κατέρη (18) και Μητροκώστα (14 ως τακτικούς, με αναπληρωματικούς τους Κίτσιο και Τσοβίλη.

“Κοινό Ηπειρωτών” 6 έγκυρα, εκλέγεται πρώτος ο Γ. Στέφος με 6 και αναπληρωματικός ο Σ. Δημητριάδης.

“Ήπειρος Όλον – Τόπος Να Ζεις” 6 έγκυρα, εκλέγεται ο Στ. Ζούμπας με 6 και με αναπληρωματικό τον Χ. Λιούρη.

Μέλη στις δύο επιτροπές

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση εξέλεξε ως εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος τους εξής περιφερειακούς συμβούλους:

Από την παράταξη της πλειοψηφίας τους: Ιωάννη Κατέρη και Παναγιώτα Μητροκώστα και από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης τους: Ιωάννη Στέφο και Στέφανο Ζούμπα.

Στη συνέχεια εξελέγησαν τα μέλη των Επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος εκλέχτηκαν:

Από την παράταξη της πλειοψηφίας τακτικά μέλη οι: Λαζάνης Χάρης, Παπαρούσης Χριστόδουλος, Περιστέρη Ελένη Αρλέτου Αικατερίνη, Γαϊτανίδης Πρόδρομος, Γκογκάκη Μαργαρίτα.

Από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης τακτικά μέλη οι: Κορωναίος Θεόδωρος, Λιούρης Θεοχάρης, Ζέκα – Πάσχου Κωνσταντίνα, Υφαντής Σπυρίδων.

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων οι:

Από την παράταξη της πλειοψηφίας τακτικά μέλη οι: Μητροκώστα Παναγιώτα, Βλέτσας Βασίλειος, Κίτσιος Κωνσταντίνος, Γκογκάκη Μαργαρίτα, Σίμου- Τάσιου Αναστασία, Λαζάνης Χάρης.

Από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης οι: Δημητριάδης Σάββας, Παπαχρηστάκης Άλκης, Πρέντζας Γεώργιος, Τάτση Μαγδαληνή.

ΠΗΓΗ: pbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου