"Θυσίες" και "ανταλλάγματα" στο Περιφερειακό Συμβούλιο… - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

"Θυσίες" και "ανταλλάγματα" στο Περιφερειακό Συμβούλιο…

"Θυσίες" και "ανταλλάγματα" στο Περιφερειακό Συμβούλιο…

Συνδιαλλαγή μεταξύ κομμάτων που υπηρετούν την ίδια πολιτική, χαρακτηρίζει η “Λαϊκή Συσπείρωση” τη στήριξη από την παράταξη του Αλ. Καχριμάνη στις παρατάξεις των Στέφου και Ζούμπα αντίστοιχα, για την εκλογή των δύο τελευταίων, στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Το σχόλιο της παράταξης του ΚΚΕ στρέφεται και κατά των δύο ανεξάρτητων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνέπραξαν αλλά δεν κατάφεραν να εκλέξουν εκπρόσωπο στην ΕΝΠΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τέσσερις (4) περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης της ΝΔ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ψήφισαν τους περιφερειακούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ώστε οι τελευταίοι να εκλέξουν αντιπρόσωπους στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών.

Με αυτή την επιλογή, η ΝΔ «θυσίασε» έναν επιπλέον αντιπρόσωπο που θα μπορούσε να εκλέξει από την Ήπειρο για να εξασφαλίσει την εκλογή των αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο κεντρικό «συνδικαλιστικό» όργανο των αιρετών στις Περιφέρειες. Φυσικά τέτοιες θυσίες δεν γίνονται χωρίς ανταλλάγματα.

Η συναίνεση που προσφέρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, διαφάνηκε ήδη από την τελετή ορκωμοσίας, άρχισε να υλοποιείται στην πρώτη συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής και επισημοποιήθηκε σήμερα.

Προφανώς και δεν μας εκπλήσσει αυτή η συνδιαλλαγή, αφού πρόκειται για κόμματα που υπηρετούν την ίδια πολιτική. Γι’ αυτό άλλωστε και οι άλλες δύο παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου που επίσης έχουν επικεφαλής στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κι αυτές συνέπραξαν ώστε να διασφαλίσουν από τη μεριά τους ότι δεν θα χαθεί κανένας αντιπρόσωπος από τα αστικά κόμματα.

Μαζί υπηρετούν την πολιτική του κεφαλαίου, μαζί βρίσκονται απέναντι από το λαό, τις ανάγκες του και τους αγώνες του. Το απέδειξαν στην προηγούμενη θητεία, το αποδεικνύουν και στην παρούσα ήδη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου