Ηγουμενίτσα: Το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Παλαιστίνη...! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Παλαιστίνη...!

Ηγουμενίτσα: Το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Παλαιστίνη...!

Ένα ψήφισμα για την Παλαιστίνη, έθεσε προς συζήτηση και ψηφοφορία ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δώρης Δήμας στη συνεδρίαση του οργάνου, το βράδυ της Δευτέρας 30/10.

Το ψήφισμα που πρότεινε (μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω) δεν έγινε δεκτό από το σώμα. Ο μεν κ. Λώλος ανέφερε ότι αν εκδοθεί κάποιο ψήφισμα θα πρέπει να τηρεί ίσες αποστάσεις από Ισραήλ και Παλαιστίνη, ο δε κ. Νταής πρότεινε να παραμείνουν σε ψήφισμα για ...ειρηνευτική λύση και εκεχειρία, ενώ ο κ. Δημητρίου συμφώνησε σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν είχε πλέον σημασία, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τόνισε πως εφόσον δεν υπάρχει ομοφωνία, δεν τίθεται ζήτημα ψήφισης ή όχι και το απέρριψε..!

Με λίγα λόγια το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας αρνήθηκε να ψηφίσει το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά για την σφαγή που γίνεται σήμερα στην Γάζα.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 7.000, ανάμεσά τους πάνω από 3.500 παιδιά και πάνω από 1.000 γυναίκες.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 15 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες ξεπερνούν τις 15.000 χωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού από το κράτος του Ισραήλ.

Και αυτά είναι τα στοιχεία μόνο των τελευταίων ημερών, αφού εδώ και δεκαετίες συντελείται μια πραγματική γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, που κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα.

O παλαιστινιακός λαός εδώ 75 χρόνια βιώνει μια πραγματική γενοκτονία, με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς. Το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, παραβιάζοντας ακόμα και αποφάσεις του ΟΗΕ, επεκτείνει την κατοχή, κρατάει σε καθεστώς ανοιχτής φυλακής 2.000.000 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, χτίζει παράνομους εποικισμούς, παίρνοντας τη γη, το νερό και άλλους φυσικούς πόρους.

Τις συνέπειες της κατοχής και της βάρβαρης πολιτικής του κράτους του Ισραήλ, τις πληρώνει και ο ίδιος ο ισραηλινός λαός.

Η στήριξη από την κυβέρνηση του Ισραήλ εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας θεωρεί ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα, νοικοκύρης στον τόπο του, γι’ αυτό και απαιτεί:

§ Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

§ Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

§ Να αποσυρθεί η φρεγάτα ''Ψαρά'' από την περιοχή και να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

§ Να σταματήσει κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου