Ηγουμενίτσα: Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για ... "την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για ... "την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς"

Ηγουμενίτσα: Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου  για ... "την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς"

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σχετικά με την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας.
(απόφαση Δ.Σ. αριθ. 260/2023)

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας, που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς κυρίως αμάχους, γυναίκες και παιδιά. 

Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις και ο αποκλεισμός της περιοχής, προκαλούν τεράστια ανθρωπιστική κρίση λόγω των πρωτοφανών ελλείψεων σε τρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό, καύσιμα κ.τ.λ. Η χρήση βίας από όπου και αν προέρχεται, για την επίλυση διαφορών, αποτελεί μια απολύτως απαράδεκτη μέθοδο για τη σημερινή εποχή.

Για τους λόγους αυτούς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ζητά:

- Την άμεση εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός.

- Την ακώλυτη και αποτελεσματική λειτουργία όλων των «διαδρόμων» για την παροχή της αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της περιοχής της λωρίδας της Γάζας.

- Την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριστική και ειρηνική επίλυση του προβλήματος, μακριά από πρακτικές τρομοκρατίας ή ακραίας κρατικής βίας, στη βάση των αποφάσεων του Ο.Η.Ε. για τη δημιουργία δύο κρατών, με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Παλαιστινιακού Κράτους, καθώς και της Παλαιστινιακής Αρχής ως της μόνης οντότητας που αντιπροσωπεύει γνήσια και δημοκρατικά τον παλαιστινιακό λαό, απομονώνοντας τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν δήθεν στο όνομά του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ Θ.Α.: Το ψήφισμα υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του κ. Λώλου, (ΝΔ) του κ. Νταή (ΠΑΣΟΚ) και του κ. Θ. Δημητρίου (ΣΥΡΙΖΑ). 

Καταψήφισε ο Δώρης Δήμας (ΚΚΕ) ο οποίος είχε θέσει προς ψηφοφορία, άλλο σχέδιο ψηφίσματος αλλά καταψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις. (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου