Βασίλης Γιόγιακας: Πέντε πράγματα που «ξέχασε» να πει ο κύριος Τσίπρας στην Ηγουμενίτσα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Βασίλης Γιόγιακας: Πέντε πράγματα που «ξέχασε» να πει ο κύριος Τσίπρας στην Ηγουμενίτσα

Βασίλης Γιόγιακας: Πέντε πράγματα που «ξέχασε» να πει ο κύριος Τσίπρας στην Ηγουμενίτσα

Ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι ψευδολογίες, οι ανακρίβειες και οι υπερβολές στις οποίες κατέφυγε ο κύριος Τσίπρας κατά την ομιλία του σήμερα στην Ηγουμενίτσα είναι αναρίθμητες. Στέκομαι αρχικά σε 5 από αυτές, που αφορούν τον τόπο μας:

Για το τμήμα του πρώην ΤΕΙ:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάργησε το τμήμα του ΤΕΙ στη Θεσπρωτία, προβλέποντας στα χαρτιά ένα νέο τμήμα που δεν λειτούργησε ποτέ, αφού γι’ αυτό έπρεπε να αποφασίσει - και να προβλέψει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό - το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το «τμήμα – φάντασμα», λοιπόν, ψηφίστηκε στο γόνατο για να κατευνάσει τις τοπικές αντιδράσεις εν όψει των εκλογών. Χωρίς μελέτη, χωρίς γνωμοδότηση της αρμόδιας Ανώτατης Αρχής, και χωρίς να πάρει το «πράσινο φως» από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως προέβλεπε άλλωστε ο ίδιος ο «νόμος Γαβρόγλου».

Για τη χερσαία ζώνη:
Είμαστε σε σημείο σήμερα να συζητάμε για την οριστική και χωρίς αντάλλαγμα παραχώρηση τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένα στους δήμους, γιατί κάποιοι έκαναν τα τελευταία 4 χρόνια αυτά που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες. Η απόδοση στην τοπική κοινωνία έχει προβλεφθεί στη σύμβαση παραχώρησης και οι σχετικές διατάξεις έχουν από καιρό δοθεί στη δημοσιότητα.

Για το Νοσοκομείο Φιλιατών:
Από το φθινόπωρο του 2019 στο Νοσοκομείο Φιλιατών έγιναν 32 προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και άλλου προσωπικού, 103 προσλήψεις επικουρικών γιατρών και άλλων ειδικοτήτων, λειτούργησε για πρώτη φορά Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Φιλιατών, Αιματολογικό, Νευρολογικό και Ψυχιατρικό Ιατρείο, ενώ αναβαθμίστηκε το Μαιευτικό – Γυναικολογικό Ιατρείο.

Για τα έργα στους δήμους:
Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε τα χρήματα για να γίνουν έργα 14 εκατομμυρίων ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε αφήσει «στον αέρα» αφού δεν είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση! Οι Δήμοι Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου χρηματοδοτήθηκαν συνολικά με 28 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη σύνταξη των Βορειοηπειρωτών:
Επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας βγήκε η ΚΥΑ και προβλέφθηκαν τα χρήματα ώστε περισσότεροι ηλικιωμένοι Βορειοηπειρώτες ομογενείς να μπορούν να παίρνουν το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, και χωρίς τις περικοπές που προβλέπονταν αρχικά, λόγω του χρόνου μόνιμης και νόμιμης διαμονής τους στην Ελλάδα. Ο κύριος Τσίπρας μπέρδεψε τη σύνταξη με την πλατφόρμα για επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, επίδομα που η σημερινή κυβέρνηση επίσης αύξησε.


Ασφαλώς δεν περιμέναμε υπεύθυνη αντιπολίτευση και σοβαρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το έκανε τέσσερα χρόνια τώρα, θα το κάνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου