Μ. Κάτσης: "Ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε για τελευταία φορά ως Πρωθυπουργός στη Θεσπρωτία..." - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Μ. Κάτσης: "Ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε για τελευταία φορά ως Πρωθυπουργός στη Θεσπρωτία..."

Μ. Κάτσης: "Ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε για τελευταία φορά ως Πρωθυπουργός στη Θεσπρωτία..."

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε την παρατημένη από τον ίδιο και την κυβέρνηση του Θεσπρωτία, και την πόλη της Παραμυθιάς. Η επίσκεψη με το περιφερόμενο επιτελείο του, έγινε με μόνο στόχο να περισώσει ότι μπορεί από την καταρρέουσα εικόνα του ίδιου και της κυβέρνησης του στην περιοχή μας. Ευτυχώς για τον τόπο μας, δυστυχώς όμως για τον ίδιο, πλέον είναι πολύ αργά. Οι πολίτες έχουν ήδη αποφασίσει πως δεν αντέχουν άλλη μια τετραετία με αυτόν Πρωθυπουργό, και απαιτούν την πολιτική αλλαγή στις κάλπες που έχουμε μπροστά μας.

Ακόμα όμως και στη σημερινή του επίσκεψη, η οποία θα είναι και η τελευταία του ως Πρωθυπουργός στο νομό μας, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αμετανόητος, αλαζόνας, και λίγος. Δε βρήκε να πει μισή κουβέντα στους παραγωγούς της Παραμυθιάς για το χάος που προκάλεσε η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ με το κόψιμο του ρεύματος στα αντλιοστάσια του κάμπου.

Δεν είπε ούτε μια δικαιολογία στους κατοίκους του Δήμου Σουλίου και της Θεσπρωτίας για το γεγονός ότι δε θέλει να δώσει ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στον τόπο μας. Δεν αναφέρθηκε σε κανένα έργο της κυβέρνησης του στην περιοχή μας επειδή τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτα, ούτε παρουσίασε κάποιον σχεδιασμό για το αύριο.

Δεν απολογήθηκε στους πολίτες, για το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας χωρίς τη στοιχειώδη δημοσιοποίηση της σύμβασης παραχώρησης, και για το ότι τους κορόιδεψε με τη μη απόδοση της χερσαίας ζώνης στις τοπικές κοινωνίες.

Ούτε καν σχολίασε την κατάργηση από τον ίδιο, του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα, που είχε σαν αποτέλεσμα η Θεσπρωτία να μείνει χωρίς τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.

Δεν είχε το θάρρος να ζητήσει μια συγγνώμη από τους μανταρινοπαραγωγούς για την κοροϊδία με τις αποζημιώσεις, και από τους κτηνοτρόφους για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν είπε τίποτα στους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες της περιοχής, σχετικά με το πως θα τα βγάλουν πέρα με τα αυξημένα κόστη και την ακρίβεια. Μίλησε για τους συνταξιούχους, αλλά ξέχασε να απαντήσει στο γιατί τους έκοψε τη 13η σύνταξη, και γιατί τους κορόιδεψε με τα αναδρομικά.

Το χειρότερο όμως ήταν ότι δεν είχε να πει τίποτα για τη νέα γενιά. Με ποιόν τρόπο δηλαδή, θα μείνει και θα προκόψει στον τόπο της. Για το πώς θα σταματήσει η πληθυσμιακή συρρίκνωση, και η ερήμωση των χωριών μας.

Όσες επικοινωνιακές επισκέψεις και να κάνει πλέον ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορεί να αποτρέψει την πολιτική αλλαγή που έχουν ανάγκη οι πολίτες. Η Θεσπρωτία πράγματι έχει ήδη ψηφίσει, όπως είπε σήμερα και ο ίδιος. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι ο ξεκάθαρος νικητής, και στη Θεσπρωτία, και στη χώρα. Με τη νίκη αυτή, στην επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ο θεσπρωτικός λαός θα έχει δυνατή φωνή ώστε να πάρει επιτέλους όσα δικαιούται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου