Μάριος Κάτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα θα επαναφέρει την δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Μάριος Κάτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα θα επαναφέρει την δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες

Μάριος Κάτσης στο ΑΠΕ: "Μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα θα επαναφέρει τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες"

Το δίλημμα των εκλογών είναι «εάν θα συνεχίσει το καθεστώς Μητσοτάκη να κυβερνά με φόβο και εκβιασμούς προς όφελος των ημετέρων και των πολύ πλουσίων παραβιάζοντας τη δημοκρατία» ή «εάν θα έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα που θα επαναφέρει την δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες» τονίζει σε συνέντευξή του το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, υποστηρίζει πως «τώρα μπορεί να μοιάζουν δύσκολες, ωστόσο μετά τις εκλογές το μήνυμα του ελληνικού λαού θα είναι σαφές και κανείς δεν θα μπορεί να παριστάνει πως δεν το έλαβε». Χαρακτηρίζει την 4ετία της Κυβέρνησης της ΝΔ ως «μαύρη» για τα θέματα των δημοκρατικών θεσμών καθώς κατρακύλησε σε όλους τους δείκτες και «άλωσης του Κράτους και των παραγωγικών δυνάμεων από ένα ιδιότυπο ΙΧ - Κράτος ιδιοκτησίας Μητσοτάκη». 

Υποστηρίζει ότι η συμφωνία για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας δεν αποτελεί «επένδυση αλλά ένα ξεπούλημα που συνιστά σκάνδαλο» και ότι «έχει μεταβιβαστεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του χωρίς η σύμβαση να έχει περάσει από τη Βουλή και κανείς να μην γνωρίζει κάτι για τις ρήτρες παραχώρησης». Τέλος, επισημαίνει ότι η Θεσπρωτία και όλη η Ήπειρος «απουσιάζουν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και τα πάγια αιτήματα για έργα υποδομής αγνοήθηκαν»

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μάριου Κάτση στο ΑΠΕ ΜΠΕ και τον δημοσιογράφο Γιάννη Απέργη:

ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών και γιατί η επιλογή των πολιτών να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ;
ΑΠ: Το διακύβευμα είναι αν θα συνεχίσει το καθεστώς Μητσοτάκη να κυβερνά με φόβο και εκβιασμούς προς όφελος των ημετέρων και των πολύ πλουσίων παραβιάζοντας τη δημοκρατία και ευτελίζοντας τη χώρα στο εξωτερικό σε όλους τους δείκτες ή αν μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα θα επαναφέρει τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και θα μειώσει τις ανισότητες κάνοντάς μας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Οι αδύναμοι, οι μικρομεσαίοι και οι σοβαροί επιχειρηματίες έχουν κάθε λόγο να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος κρατώντας την κοινωνική συνοχή και έχουν κάθε λόγο να καταψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη.

ΕΡ: Οι εκλογές της 21 Μαΐου θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Ο σχηματισμός κυβέρνησης απαιτεί κοινοβουλευτικές συμμαχίες. Γιατί είναι τόσο δύσκολες και ανέφικτες οι πολιτικές συνεννοήσεις - όπως φαίνεται- μεταξύ ακόμα και των συγγενικά ιδεολογικά κομμάτων;
ΑΠ: Δύσκολες μοιάζουν πριν τις εκλογές. Ωστόσο μετά τις εκλογές το μήνυμα του ελληνικού λαού θα είναι σαφές και κανείς δεν θα μπορεί να παριστάνει ότι δεν το έλαβε. Μια άρνηση συνεργασίας σε προγραμματική βάση θα είναι πολύ βαριά γιατί οι δεύτερες εκλογές με όποιου την ευθύνη οδηγηθούμε θα επιφυλάσσουν μείωση των ποσοστών των μικρότερων κομμάτων και λόγω δημοψηφισματικού χαρακτήρα των εκλογών και λόγω του μπονους των 40 εδρών. Το μόνο κόμμα που μπορεί να ανατρέψει το καθεστώς Μητσοτάκη και έχει προγραμματικές συγκλίσεις με άλλα κόμματα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ_Προοδευτική Συμμαχία.

ΕΡ: Στις εκλογές αυτές, ψηλά στην ατζέντα μπήκαν εκτός από την οικονομία και τα θέματα της διαφάνειας αλλά και της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Πιστεύετε ότι υπήρξε διολίσθηση;
ΑΠ: Πρόκειται για μια μαύρη 4ετία στο επίπεδο των θεσμών της δημοκρατίας. Η χώρα κατρακύλησε στη θέση 108 στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου, κατρακύλησε στις προβληματικές δημοκρατίες όσον αφορά τις δημοκρατικές ελευθερίες ενώ με το διεθνές σκάνδαλο των υποκλοπών είμαστε υπόλογοι στη διεθνή κοινότητα για παραβίαση του κράτους δικαίου. Επίσης έχει γίνει μια τεράστια άλωση του κράτους και των παραγωγικών δυνάμεων της ελληνικής οικονομίας από ένα ιδιώτυπο ΙΧ κράτος ιδιοκτησίας Μητσοτάκη το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο.

ΕΡ: Η ΝΔ δίνει έμφαση στις επενδύσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που προωθήθηκαν. Ανάμεσα σε αυτές προβάλει και την συμφωνία για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει καταγράψει την έντονη διαφωνία του;
ΑΠ: Όταν πωλείται 84 εκ € ένας κερδοφόρος οργανισμός (ΟΛΗΓ ΑΕ) που παράγει 2εκ € έσοδα τον χρόνο έχει 11 εκατομμύρια αποθεματικό και νέες υποδομές που κόστισαν κοντά στα 300 εκ € και μάλιστα προίκα με όλο το παράκτιο μέτωπο του νομού που αποτελεί το εμπορικό φιλέτο της περιοχής χωρίς καμία δέσμευση για υποχρεωτικές επενδύσεις δεν μιλάμε για μια επένδυση αλλά για ένα ξεπούλημα που συνιστά σκάνδαλο. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα τα λιμάνια δεν είναι ιδιωτικά αλλά έχουν εφαρμόσει το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων δραστηριοτήτων σε ιδιώτες με το πλειοψηφικό πακέτο στο δημόσιο όπως είναι και το μοντέλο αξιοποίησης που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης σύσσωμη η κυβέρνηση από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Πλακιωτάκη μέχρι τον κ. Γιόγιακα έχει κοροϊδέψει την τοπική κοινωνία για την απόδοση της χερσαίας ζώνης του ΟΛΗΓ στους Δήμους γιατί ενώ το έταξε δεν το έφερε ποτέ στη Βουλή. Αυτή τη στιγμή έχει μεταβιβαστεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα για τις ρήτρες ωστόσο η σύμβαση παραχώρησης δεν πέρασε από τη Βουλή ούτε κατεβλήθει το τίμημα. Εμείς δεσμευόμαστε να ελέγξουμε τη σύμβαση μέχρι και το τελευταίο ευρώ και βεβαίως θα αποδώσουμε τη χερσαία ζώνη στους πολίτες.


ΕΡ: Η Θεσπρωτία θεωρείτε ότι είναι μια αδικημένη περιφέρεια της χώρας από το Ταμείο Συνοχής και Ανάκαμψης;
ΑΠ: Όχι μόνο η Θεσπρωτία αλλά ολόκληρη η Ήπειρος και οι 4 νομοί απουσιάζουν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαψης. Έργα υποδομής που είναι πάγια αιτήματα αγνοήθηκαν σαν να πρόκειται για περιφέρεια β’ κατηγορίας. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ντηλάρει τα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης με ημέτερους και στις μεγάλες περιφέρειες αυξάνοντας και τις κοινωνικές και τις περιφερειακές ανισότητες οδηγώντας μεγάλες μερίδες του πληθυσμού στο περιθώριο. Η Ήπειρος και η Θεσπρωτία δεν ξεχνά την αδικία και ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτο κόμμα.

Ερ. Ποια η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσπρωτία
ΑΠ: Υπάρχει έλλειμμα πολιτικής εκπροσώπησης στον νομό αλλά και κυνισμός και αδιαφορία από την απελθούσα κυβέρνηση. Δεν σχεδίασαν και δεν υλοποίησαν ούτε ένα έργο σε ολόκληρη την 4ετία ενώ και όσα ήταν σε εξέλιξη είναι ανίκανοι να τα τελειώσουν. Δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη του νομού σε όλα τα επίπεδα και την επαναφορά της προοπτικής. Θα αξιοποιήσουμε το λιμάνι ως μοχλό ανάπτυξης, θα αποδώσουμε τη χερσαία ζώνη στους δήμους και στους πολίτες, θα ξεκινήσουμε την κατασκευή του Περιφερειακού Ηγουμενίτσας και τη σύνδεσή του με το Μαυρομάτι καθώς το είχαμε εντάξει στο στρατηγικό διασυνοριακό πρόγραμμα Interegg, θα αναπτύξουμε τουριστικά στα παράλια με κίνητρα επενδύσεων, θα επαναφέρουμε το αίτημα για την είσοδο της Θεπσρωτίας στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς η κ. Κεραμέως μας έκλεισε το Πανεπιστημιακό Τμήμα. Η Θεσπρωτία θα πάρει αυτά που της αναλογούν και θα πάψουν οι πολίτες της να νιώθουν β΄ κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου