Παραμυθιά: Στους δρόμους αύριο 3.500 παραγωγοί του κάμπου... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Παραμυθιά: Στους δρόμους αύριο 3.500 παραγωγοί του κάμπου...

Παραμυθιά: Στους δρόμους αύριο 3.500 παραγωγοί του κάμπου... 

Για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ...

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο στις 11:00 το πρωί οι 3500 παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς, καθώς το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ δεν έχει επιλυθεί με αποτέλεσμα 28.000 στρέμματα παραγωγικής γης να κινδυνεύουν να μείνουν ακαλλιέργητα.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς, “βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της ολοκληρωτικής καταστροφής των καλλιεργειών τους“.

Η μη επίλυση του μόνιμου πλέον προβλήματος της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ θα επιφέρει αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις στο σύνολο σχεδόν των οικονομικών δραστηριοτήτων του δήμου Σουλίου καθώς θα “θέσει σε κίνδυνο την επαρκή υδροδότηση της πόλης της Παραμυθιάς και όλων των κοινοτήτων του δήμου, θα οδηγήσει στον οικονομικό αφανισμό των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής και θα καταστρέψει ολοκληρωτικά την ποτιστική αγροτική παραγωγή του δήμου“.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο το πρωί στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου στην Παραμυθιά, με το δήμο και την περιφέρεια Ηπείρου να συμπαραστέκονται στον αγώνα των παραγωγών και να ζητούν την άμεση εξεύρεση λύσης ώστε να δανειοδοτηθεί ο ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, με την εγγύηση της περιφέρειας Ηπείρου, για να μπορέσει να αποπληρώσει χρέη παρελθόντων ετών ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να επανασυνδεθούν αντλιοστάσια.

Τα χρέη του ΤΟΕΒ ανέρχονται στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ περίπου και από τα τέλη Δεκεμβρίου οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προχώρησαν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης παρά το γεγονός ότι οι τρέχουσες οφειλές εξυπηρετούνται κανονικά.

Όπως με παράπονο σημειώνουν οι τοπικοί φορείς, ενώ πάρα πολλοί οργανισμοί εντάχθηκαν σε προγράμματα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών με κρατική αρωγή αυτό δεν συνέβη για τους ΤΟΕΒ με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου