Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Σουλίου και το δημοτικό συμβούλιο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Σουλίου και το δημοτικό συμβούλιο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Σουλίου και το δημοτικό συμβούλιο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με την παρουσία πλήθους δημοτών και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παραμυθίας Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου, των Δημοτικών - Τοπικών Συμβούλων και Προέδρων του Δήμου Σουλίου, στον ιστορικό χώρο Σουλίου, στο βουλευτήριο Σουλιωτών. Η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει τα καθήκοντα της την 1/1/2024 και θα έχει πενταετή θητεία.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο νέος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Νταής Παναγιώτης, οι απερχόμενοι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, ο δήμαρχος Πάργας κ. Νίκος Ζαχαριάς, ο αστυνομικός διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Ιωάννης Παππάς, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Θεσπρωτίας Πύραρχος κ. Ευάγγελος Μπέλλος, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Αντισυνταγματάρχης κ. Κωνσταντίνος Κατέρης, ο Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Αντιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Κορίζης καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της περιοχής.


Ο νέος δήμαρχος Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης, στο χαιρετισμό του εκτός των άλλων σημείωσε ότι «Η απόφαση να γίνει η ορκωμοσία μας εδώ, έχει τη δική της διττή συμβολική σημασία. Καταρχήν συμβολίζει την απόδοση της ιστορικής μνήμης στον αδούλωτο αγώνα των προγόνων μας Σουλιωτών αγωνιστών για την ελευθερία και αφετέρου σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας για την ορεινή και ακριτική περιοχή του Σουλίου».

Επίσης ο νέος δήμαρχος απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Παραμυθίας Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνα ανέφερε «Στην κοινή προσπάθεια, προσβλέπουμε και στη δική σας συνεργασία Σεβασμιότατε Μητροπολίτη»

Επιπλέον ο κ. Αθανάσιος Ντάνης σημείωσε «Δέσμευση - διαβεβαίωση και διακήρυξη είναι ότι, ως νέα δημοτική αρχή θα πορευτούμε με γνώμονα πάντα το συμφέρον και την προκοπή του τόπου και των δημοτών μας, τηρώντας με ευλάβεια τις θεμελιακές αρχές της χρηστής διοίκησης της διαφάνειας, της συλλογικότητας, της αμεσότητας και της αποτελεσματικότητας.

Για έναν δήμο Σουλίου αντάξιο του ένδοξου παρελθόντος του με βιώσιμο παρόν, λαμπρό και δημιουργικό μέλλον.

Αυτό που υπόσχομαι είναι ότι θα είμαι δήμαρχος όλων ανεξαίρετα των δημοτών, δεν θα υπάρχουν διακρίσεις και αδικίες και θα εργαστούμε σκληρά, μεθοδικά και με σχέδιο για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας».

(Δείτε την τελετή ορκωμοσίας και τις ομιλίες στο παρακάτω βίντεο του paramythia-online.gr)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου