Μάγδα Τάτση: "Εργασία με κανόνες και αξιοπρέπεια" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Μάγδα Τάτση: "Εργασία με κανόνες και αξιοπρέπεια"

Μάγδα Τάτση: "Εργασία με κανόνες και αξιοπρέπεια"

Άρθρο της Μάγδας Τάτση για την εργασία

Βασική μου πεποίθηση είναι ότι η πραγµατική κινητήριος δύναµη της οικονοµικής και κοινωνικής προκοπής είναι ο κόσµος της εργασίας, η µικρή και µεσαία τάξη, και ότι για να κινηθεί και πάλι η µηχανή αυτή πρέπει να επενδύσουµε σε τρία πράγµατα: σε δουλειές και απασχόληση, σε εκπαίδευση και γνώσεις, σε ευκαιρίες.

Η ακολουθούµενη οικονοµική πολιτική διευρύνει τις ανισότητες και την επισφάλεια στην αγορά εργασίας.

Η προστασία της εργασίας, το δικαίωµα στην αξιοπρεπή δουλειά και σε ένα δίκαιο µισθό,η δίκαιη κατανοµή των φορολογικών βαρών και η αναδιανοµή βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής µας.

Η οικονοµική ανάπτυξη, οι εξαγωγές, οι επενδύσεις, η ανταγωνιστικότητα της οικονοµίας, η καινοτοµία και η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων δεν είναι αυτοσκοπός.

Είναι το µέσο και το όχηµα για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζοµένων και της µεσαίας τάξης, την πραγµατική µείωση των ανισοτήτων, την ουσιαστική προστασία των αδυνάµων και την αναγέννηση της ελπίδας ότι η νέα γενιά θα ζήσει καλύτερα από τους γονείς της.

Η προοδευτική παράταξη έχει σήµερα ένα κύριο καθήκον: την ανασύνταξη των µικρών και µεσαίων κοινωνικών τάξεων που φτωχοποιούνται και περιθωριοποιούνται µε επιταχυνόµενο ρυθµό.


Το καθήκον αυτό µπορεί να πραγµατοποιηθεί µόνο µε την παραγωγή νέου πλούτου, την αύξηση και τη δικαιότερη κατανοµή του εισοδήµατος, δηλαδή µέσω της αύξησης των θέσεων εργασίας και της ενίσχυσης των µισθών και αµοιβών που προέρχονται από την σκληρή αλλά αξιοπρεπή εργασία και την υγιή επιχειρηµατικότητα.

Μια παραγωγική, ανταγωνιστική, ευέλικτη και δυναµική οικονοµία, προϋποθέτει την αποδυνάµωση της διαπλοκής και της διαφθοράς, στηρίζεται σε σταθερούς κανόνες καθώς και στην εµπέδωση της αντίληψης ότι η δηµιουργία νέου πλούτου εξαρτάται από τον βαθµό ανάληψης επιχειρηµατικών πρωτοβουλιών και καινοτοµιών.

Η πλήρης απασχόληση, η αξιοπρεπής εργασία, η προστασία από την εργοδοτική αυθαιρεσία, η υπεράσπιση και ενίσχυση των συλλογικών συµβάσεων, η µηδενική ανοχή στις διακρίσεις και η µείωση των ανισοτήτων θα είναι στο επίκεντρο των πολιτικών µας.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε νέες και καθαρές απαντήσεις στις νέες προκλήσεις:

- με επίκεντρο τον άνθρωπο,

- με γνώμονα µια αξιοπρεπή ζωή για τον εργαζόµενο και την οικογένειά του,

- με στόχο µια ασφαλή σύνταξη που επιτρέπει στον εργαζόμενο να ζει µε αξιοπρέπεια µετά από χρόνια σκληρής δουλειάς,

- με ένα σύστηµα υγείας που σε στηρίζει στις δύσκολες ώρες,

- δημιουργώντας τη βάσιµη ελπίδα ότι τα παιδιά µας θα έχουν δίκαιες ευκαιρίες να ζήσουν καλύτερα αν προσπαθήσουν αρκετά,

- με πυξίδα την προοπτική για πρόοδο και προκοπή στις πιο αδύναµες και φτωχές οικογένειες.

Δεν λησμονούμε ποτέ πως η εργασία αποτελεί την πιο απτή και υλική παράµετρο της ανθρώπινης ζωής, το θεµέλιο της ατοµικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας.

Η κοινωνία μας διψά για μεγάλη, δημοκρατική ΑΛΛΑΓΗ.

Μια αλλαγή που θα φέρει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και πάνω από όλα εθνική αξιοπρέπεια.

ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!

Τάτση Μαγδαληνή(Μάγδα)
Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΤΑΤΣΗ


%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91%20%CE%9C%CE%91%CE%93%CE%94%CE%91%CE%A3%202

Γεννήθηκα το 1975 και μεγάλωσα στην Ηγουμενίτσα.

Οι γονείς μου είναι ο Αναστάσιος Τάτσης και η Ελπίδα Τάτση-Καραγιαννάκη. Αριστούχος μαθήτρια αποφοίτησα από το Πρώτο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας και με πανελλήνιες εξετάσεις πέρασα στο Τ.Ε.Ι Λάρισας στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας - Νοσηλευτική. Αποφοίτησα με άριστα λαμβάνοντας υποτροφία κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου.


Στη συνέχεια έδωσα κατατακτήριες εξετάσεις και πέρασα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή, διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ και εργάστηκα ως νοσηλεύτρια στη Στεφανιαία Μονάδα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.


Μετά την απόκτηση του πτυχίου της Ιατρικής, συνέχισα την εξειδίκευση μου στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και έλαβα την ειδικότητα της Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας διετέλεσα αιρετό μέλος του Δ.Σ του συλλόγου ειδικευόμενων και αγροτικών ιατρών του νόμου Πιερίας (ταμίας).


Ως Γενικός-Οικογενειακός Ιατρός υπηρέτησα από το 2012 έως το 2019 στο Κ.Υ Μαργαριτίου και εν συνεχεία στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας έως και σήμερα.

Έχω λάβει μέρος σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες.


Υπέρμαχος της επιμόρφωσης, της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και του εθελοντισμού, είμαι μέλος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου αναζωογόνησης (ERC) και εκπαιδεύτρια προγραμμάτων βασικής υποστήριξης της ζωής και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS), καθώς επίσης εκπαιδεύτρια και διευθύντρια σεμιναρίων άμεσης υποστήριξης της ζωής (ILS).

Είμαι επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) καθώς επίσης και πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, της ΕΕΕΠΦ.


Επιπρόσθετα τα τελευταία χρόνια έχω διετελέσει εκπαιδεύτρια στο ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας.

Συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης μου ο σύζυγός μου, γιατρός Ευριπίδης Ζώτας, με τον οποίο έχω αποκτήσει μια κόρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου