Ηγουμενίτσα: Μόνο για τους Χαρλεάδες η είσοδος στο Δρέπανο μέχρι τις 31 Μαϊου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Ηγουμενίτσα: Μόνο για τους Χαρλεάδες η είσοδος στο Δρέπανο μέχρι τις 31 Μαϊου

Ηγουμενίτσα: Μόνο για τους Χαρλεάδες η είσοδος στο Δρέπανο μέχρι τις 31 Μαϊου

Σήμερα ξεκίνησε την Ηγουμενίτσα το Super Rally 2023, η Πανευρωπαίκή εκδήλωση φίλων των μοτοσυκλετών Harley Dadidson.

Ένα πολύ μεγάλο φεστιβάλ το οποίο αναμένεται να προσελκύσει στην Ηγουμενίτσα και στην ευρύτερη περιοχή περισσότερους από 6.000 επισκέπτες από όλη την Ευρώπη κι όχι μόνο.

Ένα σημαντικό φεστιβάλ για την έστω πρόσκαιρη τόνωση της τοπικής οικονομίας, αλλά και να λειτουργήσει ως τουριστική καμπάνια για την περιοχή μας.

Ωστόσο, οι αρμόδιες τοπικές αρχές, για ακόμη μια φορά είναι απούσες!

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, όπως αναγράφεται και στα πανό της εκδήλωσης είναι η Π.Ε. Θεσπρωτίας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Ο ρόλος του Επιμελητηρίου ήταν κυρίως η διασύνδεση των επισκεπτών με τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταλυμάτων για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αφορούσε κυρίως την προετοιμασία και μάλλον έκαναν καλή δουλειά...!

Η Π.Ε. Θεσπρωτίας δεν ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος της, οπότε αν γράψουμε κάτι θα σας γελάσουμε.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, έχει αναλάβει τις περισσότερες υποχρεώσεις για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου και της Harley-Davidson Club Hellaς (που είναι και η διοργανώτρια) αρχή, συμφωνήθηκαν τα κάτωθι:

- Η H-DCH να χρησιμοποιεί το λογότυπο του Δήμου Ηγουμενίτσας και τη δήλωση «σε συνεργασία» ή «υπό την αιγίδα» σε περίοπτο σημείο σε όλο το προωθητικό υλικό ηλεκτρονικό και έντυπο.

- Να παραχωρηθεί η παραλία του Δρεπάνου στη H-DCH για αποκλειστική χρήση το διάστημα 24-31/5/2023. Όποιος προσέρχεται στην εκδήλωση θα είναι υποχρεωμένος να προμηθευτεί ειδικό βραχιολάκι αναγνώρισης.

- Να εκδοθούν όλες οι κατάλληλες άδειες για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και των συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της.

- Να γίνει η σχετική μέριμνα για την εγκατάσταση ικανού αριθμού τουαλετών και ντους για τους επισκέπτες.

- Να γίνει η σχετική προετοιμασία στις υποδομές ώστε να υπάρχει ικανοποιητικό ηλεκτρικό και υδρευτικό δίκτυο.

- Να προβλεφτεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η αποκομιδή των απορριμμάτων με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου.

Αυτοί ήταν οι όροι του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Harley-Davidson Club Hellaς.

Με λίγα λόγια, η παραλία του Δρεπάνου έχει παραχωρηθεί (δωρεάν) για τη διοργάνωση των Harley-Davidson και δεν μπορεί να μπει κανείς εφόσον δεν έχει το ειδικό βραχιολάκι που κοστίζει 75 ευρώ και δεν έχει μηχανή Harley Davidson!

Εξαιρείται η παραλία του Μακρυγυαλίου, στο οποίο μπορεί κανείς να πάει για το μπάνιο του από τον πίσω δρόμο, μέσω Κεστρίνης!

Η είσοδος σήμερα στο Δρέπανο, δεν επιτρεπότανε σε κανέναν εκτός των Χαρλεάδων. Ακόμη και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα του Δρεπάνου, αναγκάστηκαν να πάνε από το δρόμο της Κεστρίνης και να περπατήσουν από το Ostria μέχρι το κάμπινγκ!

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά ο Δήμος Ηγουμενίτσας φάνηκε επιδεικτικά απών από μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, που δεν μπήκε στον κόπο να βγάλει μια ανακοίνωση σχετικά με το γεγονός, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες.

Αποτέλεσμα, πολλοί Ηγουμενιτσιώτες να προσπαθούν να μεταβούν στο Δρέπανο για να δουν από κοντά τις μηχανές ή να κάνουν τη βόλτα τους και να γυρνάνε πίσω άρον άρον, απογοητευμένοι, να δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά και παρεξηγήσεις.

Σε πρώτη φάση, ενημερώνουμε τους πολίτες για το ισχύον καθεστώς και ελπίζουμε να πιέσουμε τις τοπικές αρχές ώστε να ξυπνήσουν ή να μαζευτούν από τα καφενεία και να ενημερώσουν τον κόσμο.

Σε μια διοργάνωση που είχαν 3 χρόνια να προετοιμάσουν, καταφέρνουν μέχρι στιγμής, αφενός να εκνευρίσουν τους δημότες, αφετέρου να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι...!

Οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας πάντως έχουν αγκαλιάσει την εκδήλωση και το βλέπουν μια ευκαιρία όχι μόνο για οικονομική τόνωση της περιοχής, αλλά και ως διαφήμιση για την περιοχή μας!

Επίσης, αξίζει μια αναφορά στους εργαζόμενους του Δήμου Ηγουμενίτσας (αυτεπιστασία, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κ.α.) οι οποίοι ενημερώθηκαν πριν λίγες ημέρες για τις υποχρεώσεις του Δήμου και εργάστηκαν νυχθημερόν ώστε να προετοιμάσουν το χώρο για να υποδεχθεί τόσες χιλιάδες επισκέπτες.

Ευχόμαστε καλή διαμονή στους επισκέπτες, καλά κέρδη στους επαγγελματίες, και υπομονή στους δημότες...!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακουστούν πολλά γκάζια...!!!

Υ.Γ. Σχετικά με τη διοργάνωση έχουν έκδοθεί μόνο 2 ανακοινώσεις απότ οπικές αρχές:

Μία από το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή οδό (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και μία από το Δήμο Ηγουμενίτσας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) που έψαχναν ...εθελοντές για τη διοργάνωση.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου