Αυτοψία στα Σύβοτα, παράνομες τελικά οι υλοτομίες!!! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Αυτοψία στα Σύβοτα, παράνομες τελικά οι υλοτομίες!!!

Αυτοψία στα Σύβοτα, παράνομες τελικά οι υλοτομίες!!!

Την προηγούμενη εβδομάδα το Epiruspost ανέδειξε το σοβαρό θέμα της συστηματικής κοπής βελανιδιών στην περιοχή των Συβότων. Κι αυτό έγινε μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες οι οποίες είχαν γίνει προφορικά αρκετές φορές στην Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας, η οποία διόλου συγκινήθηκε αλλά και γραπτών που είχαν προηγηθεί.

Μέχρι και την Παρασκευή οι γραπτές και επώνυμες καταγγελίες επίσης δεν είχαν συγκινήσει την Διεύθυνση Δασών. Μάλιστα στην επικοινωνία που είχε το Epiruspost έλαβε την… ανεπανάληπτη απάντηση ότι η υπηρεσία δεν οφείλει να δώσει καμία… απάντηση στα μέσα ενημέρωσης για την συστηματική κοπή δέντρων σε δημόσια και χαρακτηρισμένη δασική έκταση!

Η δημοσιότητα που πήρε το θέμα αναγκαστικά κινητοποίησε την Δασική Υπηρεσία η οποία εδέησε να κάνει αυτοψία στην περιοχή!

Και όπως προκύπτει, όχι από την απάντηση που έδωσε, αλλά από ανάρτηση στη «Διαύγεια» και τις κοπές δέντρων βρήκε και παράνομες τις χαρακτήρισε!

Από την απόφαση φαίνεται ότι η αυτοψία από κλιμάκιο της υπηρεσίας έγινε την επομένη των εκλογών και ως αποτέλεσμα είχε την κατάσχεση των δασικών προιόντων που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Η ίδια απόφαση αναφέρει ότι τα δέντρα υλοτομήθηκαν παράνομα!!
Και όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις δημοπρατούνται από την Διεύθυνση Δασών!!

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου