Αποχώρηση Οριζόντων Ηπείρου από Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το σκάνδαλο των φωτοβολταϊκών στο Μαργαρίτι - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Αποχώρηση Οριζόντων Ηπείρου από Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το σκάνδαλο των φωτοβολταϊκών στο Μαργαρίτι

Αποχώρηση Οριζόντων Ηπείρου από Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το σκάνδαλο των φωτοβολταϊκών στο Μαργαρίτι

Το μεσημέρι της 14ης Νοεμβρίου 2022 οι «Ορίζοντες Ηπείρου» και με προειδοποίηση 48 ωρών παραλάβαμε ειδοποίηση προσέλευσης συμμετοχής σε Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Νοεμβρίου.

Σε αυτή θα κρινόταν το ένα σκέλος της προσφυγής μας κατά της υπόθεσης που αφορά τη συμμετοχή της οικογένειας Καχριμάνη σε επένδυση φωτοβολταϊκών στην Π.Ε. Θεσπρωτίας ως έργο που λανθασμένα κρίνεται από Επιτροπή της Περιφέρειας στην οποία μάλιστα παρενέβη ο ίδιος ο κ. Καχριμάνης παράνομα σύμφωνα με τον Καλλικράτη.

Καταφέραμε να εντοπίσουμε αρμόδιο υπάλληλο στις 15 Νοεμβρίου 2022 η οποία μας ενημέρωσε ότι η εισήγηση δεν ήταν ακόμη έτοιμη και ως εκ τούτου δεν δύναται να μας κοινοποιηθεί.

Σημαντικό: η καταληκτική ημερομηνία εξέτασης του αιτήματος ήταν η 16η Νοεμβρίου την ίδια μέρα της συνεδρίασης!

Εκ μέρους των Οριζόντων Ηπείρου προσήλθε ο νομικός σύμβουλος και Γραμματέας της παράταξης Δημήτρης Παππάς και ο Συντονιστής Μιχάλης Νάτσης.

Οι εκπρόσωποί μας ζήτησαν να λάβουν γνώση της εισήγησης και μερικές μέρες αναβολή για την αξιολόγηση αυτής.

Ο πρόεδρος της επιτροπής αρνήθηκε να γνωστοποιήσει την εισήγηση με το αιτιολογικό ότι η εισήγηση αφορά τα μέλη της επιτροπής και δεν μπορούν να λάβουν γνώση!!!

Επειδή στο άρθρο 68 του Π.Δ 30/1996 δεν προβλέπεται διαφορετικά, εφαρμόζονται αναγκαστικά συμπληρωματικά οι Συνταγματικές διατάξεις και οι αρχές της ισότητας ενώπιον του νόμου και της διαφάνειας και οι διατάξεις του δικαιώματος προηγούμενης ακρόασης, πρόσβασης στα έγγραφα, προηγούμενης ακρόασης (Ν.2690/99), η ενώπιον συμβουλίου και επιτροπών συζήτηση αρχίζει με την ανάγνωση της έγγραφης εισήγησης του εισηγητή.

Το δικαίωμα γνώσης των διοικητικών στοιχείων ή της διαφάνειας της διοικητικής δράσης που είναι η άλλη του όψη, θεμελιώνει αξίωση του πολίτη απέναντι στην αρμόδια αρχή, η οποία υποχρεούται αντίστοιχα να επιτρέψει τη γνώση.

Ως εκ τούτου ήταν απολύτως νόμιμο και εύλογο το αίτημά μας να είμαστε ενήμεροι για την εισήγηση σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν τη σύγκληση της επιτροπής.

Ως προς τη σύστασης της επιτροπής

Ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχει η περιφέρεια στην ψήφιση δια εκπροσώπου της που ήταν ο κ. Χάρης Λαζάνης, αυτό ως δικαίωμα δεν ίσχυε για τους προσφεύγοντες.

Για να συσταθεί η επιτροπή σημαίνει ότι ο κ. Γαζής εκτελών χρέη Συντονιστή έκρινε ότι χρίζει εξέτασης, οπότε η καθυστέρηση των χαμηλότερων κλιμακίων και εκπροσώπων προφανώς αποσκοπούσε σε συγκάλυψη, καθότι η καταληκτική ημερομηνία «έτυχε» να είναι η ημερομηνία της συνεδρίασης!

Κρίνοντας πολιτικά και νομικά ότι πρόκειται για μη νόμιμη διαδικασία οι εκπρόσωποι των Οριζόντων Ηπείρου αποχώρησαν και θεωρούν ότι δημιουργείται ένα άσχημο τετελεσμένο γεγονός.

«Οι οποίες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να οδηγήσουν σε αμφισβήτηση των γεγονότων. Ας ελπίσουμε ότι οι δημόσιοι λειτουργοί της Αποκεντρωμένης θα επιδείξουν διαφορετική σπουδή και θα καλέσουν σε απολογία τον κ. Καχριμάνη ως οφείλουν στην περίπτωση της παράβασης καθήκοντος για την ωμή και παράνομη του παρέμβαση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος που συνεδρίασε στις 19-09-2022 με αριθμό 8/90 και με διαλόγους και απειλές που είναι καταγεγραμμένες και στη Διαύγεια. Η μεθόδευσή τις 16ης Νοεμβρίου θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία των θεσμών.

Κρίμα.

Ωστόσο στέλνω ως μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι θα σας «πνίξουμε» στη νομιμότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Ριζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου