Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή σύσκεψη πολιτών σήμερα στο ΠΑΝΘΕΟΝ για την ακρίβεια - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή σύσκεψη πολιτών σήμερα στο ΠΑΝΘΕΟΝ για την ακρίβεια

Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή σύσκεψη πολιτών σήμερα στο ΠΑΝΘΕΟΝ για την ακρίβεια

Ανακοίνωση - κάλεσμα πολιτών Θεσπρωτίας ενάντια στην ακρίβεια!

Τι μέλλον μας τάζουν; Βαρύ Χειμώνα - Ακρίβεια - Πολέμους
Τι διακηρύττουν με θράσος; Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει!

Κι άλλες αυξήσεις αναμένονται στο ρεύμα, σαν να μην έφταναν όλες εκείνες μέχρι σήμερα που ξεκίνησαν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα είδη πρώτης ανάγκης είναι στα ύψη και τα ενοίκια είναι απλησίαστα. Κάθε λαϊκό σπίτι είτε ζορίζεται να ανταπεξέλθει είτε θα κληθεί να επιλέξει τη θέρμανση ή τα τρόφιμα!

Κοροϊδεύουν το λαό και τη νεολαία με επιδόματα επαιτείας και με “αυξήσεις” - ψίχουλα ...το Μάη!! σε μισθούς και συντάξεις ,την ώρα που οι τιμές καλπάζουν πολύ πιο πάνω κι από τον επίσημο πληθωρισμό του12%!

H κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν φταίει αυτή για τα κύματα ακρίβειας που έρχονται -λέει-λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και κάνει ό,τι μπορεί για να μας “ανακουφίσει”!

Και την ίδια στιγμή εμπλέκει ολοένα και περισσότερο τη χώρα σ΄αυτόν τον άδικο πόλεμο των ισχυρών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Με τις βάσεις, με τις κυρώσεις, με τις αποστολές στρατιωτικού υλικού -μέχρι και άρματα στέλνει- υλοποιώντας όσα απαιτούν τα αφεντικά της, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι.

Ακόμα, δηλώνει με περηφάνεια και κυνισμό ότι βρίσκεται στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» (δηλαδή με τους φονιάδες)! Και ποιος τα πληρώνει όλα αυτά; Ποιος άλλος; Η φτωχολογιά της Ευρώπης κι η φτωχολογιά της χώρας μας!

Φταίνε λοιπόν και αυτοί και οι προηγούμενοι που μας κυβέρνησαν!

Με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, με το χρηματιστήριο ενέργειας, με την επιδότηση των εταιρειών ενέργειας, έχουν στήσει όλους τους μηχανισμούς ληστείας και αρπαγής του πλούτου.

Είναι ψέματα και θράσος να λένε ότι πληττόμαστε όλοι! Το μεγάλο κεφάλαιο μέσα και έξω από τη χώρα κερδοφορεί πάνω στη φτώχεια του λαϊκού νοικοκυριού και θησαυρίζει μέσα από τη δουλειά των εργαζομένων που δίνουν κάθε μέρα μέχρι και τη ζωή τους.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα, δεν θα συνηθίσουμε την εξαθλίωση και δεν θα προσαρμοστούμε στον σύγχρονο Μεσαίωνά τους.

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Να ξεπεράσουμε το μούδιασμα, την αίσθηση ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ή την αναμονή για μια «άλλη κυβέρνηση» που υπόσχεται ότι θα μας σώσει....συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της αφαίρεσης δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία όταν πίστεψαν στις δυνάμεις τους, μόνο τότε κατόρθωσαν να κερδίσουν και να βελτιώσουν τη ζωή και την εργασία τους μέσα από την ενότητα, την αλληλεγγύη, την οργάνωση και τον αγώνα τους. Ας παραδειγματιστούμε από τον αγώνα των εργατών στη «Μαλαματίνα» και άλλων εργατικών χώρων.

Να διεκδικήσουμε, να παλέψουμε για

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις .

Να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης

Καλούμε σε νέα ανοιχτή σύσκεψη για να οργανώσουμε την προσπάθεια μας, την Πέμπτη 6/10/2022 στις 7.00 μμ στο Πάνθεον, στην Ηγουμενίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου