Καταγγελία της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για το εργατικό ατύχημα στο Καρβουνάρι - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Καταγγελία της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για το εργατικό ατύχημα στο Καρβουνάρι

Καταγγελία της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για το εργατικό ατύχημα στο Καρβουνάρι

Ξανά εργατικό ατύχημα στην περιοχή μας – να μη συνηθίσουμε το ΜΕΣΑΙΩΝΑ!!!

Σοβαρό "εργατικό ατύχημα" σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, σε επέκταση ΧΥΤΥ που βρίσκεται στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς όταν κατά τη διάρκεια εργασιών στη δεξαμενή, μετανάστης εργάτης 38 χρονών έπεσε από ύψος 8 περίπου μέτρων.

Σοβαρά τραυματισμένος έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο ενώ συνελήφθη ο εργολάβος που είχε αναλάβει την κατασκευή του έργου. Το κράτος με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να παίξει το ρόλο του προστάτη των εργαζομένων και να φορτώσει μόνο στον εργολάβο τις ευθύνες κρύβοντας τις ακόμη βαθύτερες και τον πραγματικό ρόλο που έχει το ίδιο το κράτος ως μηχανισμός του Κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που στην πραγματικότητα πρόκειται για ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΛΗΜΑΤΑ! Οι αμέτρητες ώρες αδιάκοπης δουλειάς (προφανώς και Κυριακή πρωί), σε άκρως επικίνδυνες συνθήκες που φτάνουν τα όρια της εξάντλησης, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας ακόμα και σε επικίνδυνες δουλειές, η εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου που αντιμετωπίζει τον εργάτη σαν αναλώσιμο υλικό και το θάνατο του σαν παράπλευρη απώλεια. Εκεί βρίσκονται οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν και στο σημερινό ατύχημα.
Τα τελευταία μάλιστα χρόνια έχουμε όλο και περισσότερα θύματα της εργατικής τάξης και συνολικά των εργαζομένων της χώρας με λίγα μόνο παραδείγματα τους αμέτρητους ντελιβεράδες σε όλη την Ελλάδα, στην Κοζάνη θύματα εργολαβικούς εργαζόμενους, στην Εύβοια θύματα τρεις εναερίτες, στην Αμπελιά εργάτης λατομείου και η λίστα δεν έχει τέλος.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση, για λογαριασμό Κεφαλαίου-Εργοδοσίας εφαρμόζει το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη που μεταξύ άλλων καταργεί το 8ωρο και χτυπάει το δικαίωμα των εργαζομένων να οργανωθούν και να αντισταθούν στην εγκληματική πολιτική. Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους το εργοδοτικό έγκλημα. Μόνη λύση για να ζήσουμε είναι να αγωνιστούμε!

Να δηλώσουμε μαζικά και αποφασιστικά ότι η εργατική τάξη δε θα θυσιαστεί στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου!
Μόνο η πάλη των εργαζομένων μπορεί να βάλει φραγμό στην εγκληματική πολιτική του συστήματος!
Να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας
Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 03/07/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου