Φιλιάτες: "Επιστρατεύτηκαν" οι συνταξιούχοι ταχυδρόμοι για να λειτουργήσει το ταχυδρομείο... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Φιλιάτες: "Επιστρατεύτηκαν" οι συνταξιούχοι ταχυδρόμοι για να λειτουργήσει το ταχυδρομείο...

Φιλιάτες: "Επιστρατεύτηκαν" οι συνταξιούχοι ταχυδρόμοι για να λειτουργήσει το ταχυδρομείο...

Την περίφημη ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη- Άδωνι βλέπουν με τα μάτια τους οι Φιλιαταίοι τον τελευταίο καιρό. Μετά την κατάργηση των δύο τραπεζικών καταστημάτων (ακόμη και των ΑΤΜ) ήρθε η σειρά του ταχυδρομείου.

Αφού προχώρησε η διαδικασία της εθελουσίας εξόδου πριν λίγους μήνες, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στους Φιλιάτες, έμεινε χωρίς προσωπικό. Το κατάστημα Φιλιατών χρειάζεται τουλάχιστον δύο άτομα προσωπικό, ένα για διανομή και ένα για τη λειτουργία του καταστήματος, και αυτό μόνο για την πόλη των Φιλιατών, δεδομένου ότι η εξυπηρέτηση των κατοίκων των χωριών, γίνεται μέσω πρακτορείων.

Τους τελευταίους μήνες για να καλυφθεί το κενό, εργαζότανε ένας διανομέας με σύμβαση έργου η οποία έληξε πρόσφατα χωρίς να ανανεωθεί, ενώ ένας ακόμη υπάλληλος ερχότανε από το κατάστημα της Ηγουμενίτσας ή της Παραμυθιάς για να λειτουργεί το κατάστημα και να μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετούνται.

Πλέον όμως, με τη λήξη της σύμβασης έργου του μοναδικού διανομέα, το κατάστημα υπολειτουργούσε, με αποτέλεσμα να έχει συσσωρευτεί τεράστιος όγκος φακέλων και ο κόμπος έφτασε στο χτένι...!

Έτσι, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, οι συνταξιούχοι ταχυδρόμοι των Φιλιατών (Γ. Μπεράτης, Κ. Μάνος και Κ. Λιόντος) με δική τους πρωτοβουλία επέστρεψαν ΑΤΥΠΑ στα καθήκοντά τους για λίγες ημέρες ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των Φιλιατών, λίγο πριν το Πάσχα όπου υπάρχει και μεγαλύτερη κίνηση.

Οι ανευθυνουπεύθυνοι
Ο κυβερνητικός βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, όπως σχεδόν και σε όλα τα ζητήματα, έκανε μια ερώτηση στη βουλή για τα μάτια του κόσμου και άφησε τους φιλιαταίους στην τύχη... Μόνο που ο κόσμος θέλει απαντήσεις από το βουλευτή και όχι ερωτήσεις. 

Αφού ψήφισε το νόμο για τον "εκσυγχρονισμό των ΕΛΤΑ" βάσει του οποίου οδηγήθηκε σε εθελούσια έξοδο το μόνιμο προσωπικό, αδιαφόρησε και για τη στοιχειώδη λειτουργία του καταστήματος. Αυτό που ουσιαστικά έκανε με το νόμο η κυβέρνηση, ήταν να απαλλάξει από προσωπικό την υπηρεσία, ώστε να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση και να μη βρουν οι ιδιώτες που θα τους χαριστούν τα ΕΛΤΑ μόνιμο προσωπικό... Τα συμφέροντα των ολιγαρχών εξυπηρετεί η κυβέρνηση και ο Β. Γιόγιακας και όχι των ακριτών της Θεσπρωτίας! 

Ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, παρότι ταξιδεύει συχνά - πυκνά στην Αθήνα μαζί με το Β. Γιόγιακα και επισκέπτεται υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης, βγάζει ανακοινώσεις που δείχνουν το πλούσιο έργο του, μόνο που οι δημότες Φιλιατών, δεν το βλέπουν στην πράξη... Ήρθε η ώρα που τα ψέμματα και οι κάλπικες υποσχέσεις γίνονται αντιληπτά από όλους!

Οπότε χρησιμοποιεί το αριστερό του άλλοθι, τον αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα στο facebook, Δημήτρη Τσότση να βγάζει ανακοινώσεις και να παρακαλάει την κυβέρνηση για αυτονόητα πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Και δεν είχαν καν την ευαισθησία, αντί να γράφουν αρλούμπες στο facebook, να πάνε να βάλουν ένα χεράκι μπας και εξυπηρετηθεί ο κόσμος αυτές τις ημέρες, αλλά κάθονται στα γραφεία τους και παριστάνουν τους άρχοντες την ώρα που όσοι άνθρωποι έχουν μείνει στο Φιλιάτι βράζουν από αγανάκτηση...!
Αλλά, τόσοι είναι...!

Όπως, όμως, ψάχνουν τους φακέλους οι πολίτες στα ΕΛΤΑ, έτσι θα ψάχνουν κι αυτοί τους φακέλους στην κάλπη...! Μόνο αυτό τους νοιάζει άλλωστε!


Υ.Γ. Σήμερα Παρασκευή 15/4 επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με το Διευθυντή των ΕΛΤΑ Ηγουμενίτσας, Αλέξη Παππά, που είναι αρμόδιος και για το υποκατάστημα Φιλιατών, για να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στο θέμα. Τον πετύχαμε όμως στους Φιλιάτες, όπου είχε πάει και ο ίδιος για να εξυπηρετήσει τον κόσμο και δεν μπόρεσε να μας μιλήσει... Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στα ΕΛΤΑ. Σήμερα κινδυνεύει το κατάστημα των Φιλιατών, αλλά σύντομα το πρόβλημα θα φανεί και στο κατάστημα της Ηγουμενίτσας, το οποίο λειτουργεί με 2 διανομείς για όλη την πόλη...! 

Κ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου