Η ΠΟΕ - ΟΤΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της στο Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, όπως και στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, και καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας που επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων γιατί τόλμησαν να προβούν σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας δίκαια αιτήματα τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, οι πρόσφατες μαζικές και ενωτικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας ενόχλησαν ορισμένους βαστάζους της Δημοτικής Αρχής και με την ανοχή αυτής, αν όχι την εντολή της, τέθηκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσης των αγώνων των εργαζομένων και συκοφάντησης-τρομοκράτησης των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Με αφορμή τη χρησιμοποίηση συμβολικά λίγων οχημάτων του Δήμου στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, στοχοποιήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας Σπύρος Υφαντής, με καταγγελία σε βάρος του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εν συνεχεία κλήση σε απολογία από τη Δημοτική Αρχή μαζί και με άλλους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις.

Είναι προφανές πώς η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να σπιλώσει τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων, να υπονομεύσει τους αγώνες των εργαζομένων για να μπορέσει χωρίς σοβαρά εμπόδια να εφαρμόσει το σχέδιο που υπαγορεύεται από την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα για εκχώρηση Αρμοδιοτήτων και Υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα. Γνωστό το σχέδιο και ο τρόπος για την εφαρμογή του. Έχουν όμως, γνώση οι... Φύλακες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζοντας τη στήριξη της στο Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσπρωτίας τονίζει πώς οι εργαζόμενοι, ούτε τρομοκρατούνται, ούτε φιμώνονται, ούτε ποτέ θα σταματήσουν να διεκδικούν τα αιτήματα τους, μεταξύ των οποίων και η υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας τα περίεργα τερτίπια της και τις απεργοσπαστικές της επιδιώξεις και ας ασχοληθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου από το να... κυνηγάει τους εργαζόμενους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου