Φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μαργαρίτι: Συζήτηση "ακαδημαϊκή" και συμμετοχή από βιασύνη...! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μαργαρίτι: Συζήτηση "ακαδημαϊκή" και συμμετοχή από βιασύνη...!

Φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μαργαρίτι: Συζήτηση "ακαδημαϊκή" και συμμετοχή από βιασύνη...!

Σε συζήτηση… κωφών εξελίχθηκε αυτή που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μαργαρίτι από «ομάδα παραγωγών».

Το θέμα επανήλθε στο σώμα μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης η οποία έκανε και την κεντρική εισήγηση δια του Γιάννη Γόγολου, χωρίς όμως με τον τρόπο που δομήθηκε, να δυσκολέψει τη δημοτική αρχή.

Η Δημοτική Αρχή, απέκρυψε στοιχεία κατά την συζήτηση για τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με κορυφαίο τη συμμετοχή του Δήμου στη συγκεκριμένη επένδυση.

Ήταν αυτή η συμμετοχή άλλωστε που μέσα σε λίγες ώρες μετέτρεψε τους 91 επενδυτές σε 92!.

Στη συνεδρίαση αναδείχθηκαν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες των υποψηφίων επενδυτών καθώς στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι δεν ασχολούνται όλοι με τον πρωτογενή τομέα, ούτε προέρχονται από το Νομό Θεσπρωτίας.

Ο Δήμαρχος πάντως επανέλαβε ότι απόφαση για συμμετοχή του Δήμου δεν έχει ληφθεί… «Αν δεν ήταν ο γιος του περιφερειάρχη θα περνούσε απαρατήρητο. Δεν ήξερα την λίστα των ονομάτων. Δεν ήταν θέμα ποιος συμμετέχει.. Δεν είναι μεμπτό που δεν είναι όλοι αγρότες. Τους ρώτησα τους επενδυτές γιατί έβαλαν τον Δήμο και μου είπαν ότι έγινε από βιασύνη» ανέφερε ο Δήμαρχος χαρακτηρίζοντας «ακαδημαϊκή» τη συζήτηση που είχε με εκπροσώπους των επενδυτών.

Τόνισε ότι αυτό που εξετάστηκε ήταν ο φάκελος της μελέτης και τίποτα παραπάνω επαναλαμβάνοντας ξανά και ξανά ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ούτε με την συμμετοχή του Δήμου, ούτε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου