Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα η κατάργηση της προϋπόθεσης άδειας άσκησης επαγγέλματος για χειρισμό κλάρκ - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα η κατάργηση της προϋπόθεσης άδειας άσκησης επαγγέλματος για χειρισμό κλάρκ

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα η κατάργηση της προϋπόθεσης άδειας άσκησης επαγγέλματος για χειρισμό κλάρκ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης που με νομοσχέδιο καταργει την προϋπόθεση άδειας άσκησης επαγγέλματος για χειρισμό κλάρκ.

Στην πράξη η κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να δίνουν κλαρκ, με δυνατότητα ανύψωσης έως 2,5 τόνων να τα χειρίζεται ο καθένας. Θυσιάζοντας ακόμη και την ζωή των εργαζομένων στις μυλόπετρες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων των logistics, των μεγάλων βιομηχανιών και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Στους χειριστές των κλάρκ, που μετράνε τα περισσότερα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα ανοίγεται ο δρόμος στις επιχειρήσεις για να βάζουν ανειδίκευτους εργάτες να χειρίζονται κλαρκ, δηλαδή να μεταφέρουν και να ανυψώνουν φορτία 2,5 τόνων χωρίς καμία άδεια, χωρίς καμία προϋπηρεσία! Κάτω από την πίεση και την ανάγκη για το μεροκάματο, με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς και διαλυμένο ΣΕΠΕ θέλουν να ρίξουν την ευθύνη στις πλάτες των ίδιων των εργαζομένων που θα αναλάβουν το χειρισμό επικίνδυνων και απαιτητικών μηχανημάτων με κίνδυνο για τους ίδιους και τους γύρω τους. Οι ανειδίκευτοί εργάτες θα τσακιστούν στην εντατικοποίηση, εκτεθειμένοι σε κάθε κίνδυνο και θα τους ζητάνε και την ευθύνη.

Εκτός από τους σοβαρούς κινδύνους για τους νέους εργαζόμενους, η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο ώστε η εκάστοτε εργοδοσία να ξεμπερδεύει με εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και από τα κατοχυρωμένα βαρέα του κλάδου.

Ανοίγει ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις συνολικά της εργοδοσίας προκειμένου να απαλλαγεί και από δικαιώματα που αφορούν σε άλλες κατηγορίες μηχανημάτων.

Οι εργαζόμενοι χειριστές έχουν τη δύναμη να σταματήσουν αυτό το αίσχος. Η λογική αναμονής, της αδράνειας και της ανάθεσης αφοπλίζουν τους εργαζόμενους στη μάχη απέναντι σε αυτή την επίθεση.

ΤΩΡΑ χωρίς καμία καθυστέρηση οι εργαζόμενοι πρέπει να περάσουν στην αντεπίθεση!

Οι εργαζόμενοι χειριστές δεν είναι μόνοι τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν.

Να μην περάσει η ρύθμιση για κατάργηση της προϋπόθεσης άδειας άσκησης επαγγέλματος για χειρισμό κλάρκ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10ΠΜ
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου