Επίσκεψη κλιμακίου της Τ.Ε Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Παραμυθιάς - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Επίσκεψη κλιμακίου της Τ.Ε Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Παραμυθιάς

Επίσκεψη κλιμακίου της Τ.Ε Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Παραμυθιάς

Κλιμάκιο της ΤΕ Θεσπρωτίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο(Π.Κ.) Παραμυθιάς με αφορμή τις συζητούμενες μετακινήσεις τους στην ΠΥ Ηγουμενίτσας και κουβέντιασε με τους πυροσβέστες.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα διαχρονικά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και οι πυροσβέστες αφού τόσο η δύναμη όσο και τα τεχνικά μέσα είναι σε οριακή κατάσταση για να καλύψει μια τόσο μεγάλη περιοχή. Άρα και η οποιαδήποτε μετακίνηση πυροσβεστών από το κλιμάκιο θα έχει ως συνέπεια το έργο των πυροσβεστών να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Επίσης, οι πυροσβέστες έθεσαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το ζήτημα ανανέωσης του προσωπικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των πυροσβεστών πενταετούς και επταετούς θητείας, καθώς και όλων των εποχικών πυροσβεστών.

Ακόμη, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της αναβάθμισης του Π.Κ. σε σταθμό Δ’ τάξης με σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, μέσα πυρόσβεσης, εξασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Υγείας και Ασφάλειας των πυροσβεστών.

Από την πλευρά του το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε, για ακόμα μια φορά, ότι έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, με την ύπαρξη τριών διαφορετικών εργασιακών σχέσεων, όπως μόνιμοι πυροσβέστες, πενταετούς υποχρέωσης και εποχικοί πυροσβέστες.


Επίσης, επισημάνθηκε η ριζική διαφωνία του με τις επιλογές όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, για την απαράδεκτη διαιώνιση αυτής της κατάστασης.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει παρέμβει επανειλημμένα σε βάθος 20ετίας για την κάλυψη των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών, εποχικών και πενταετούς θητείας. Μάλιστα για να μπει οριστικό τέλος σε αυτή την κατάσταση κατέθεσε πρόσφατα τροπολογία στη Βουλή, όπου ζήτησε συγκεκριμένα οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας και οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα να εντάσσονται αυτοδικαίως στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό χωρίς να απαιτείται νέα κρίση.

Αυτή την τροπολογία την καταψήφισαν τα αστικά κόμματα, γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την αδιαφορία τους όταν πρόκειται για μέτρα που ενισχύουν την πυροπροστασία του λαού μας από επικίνδυνες καταστάσεις που πολύ συχνά έρχεται αντιμέτωπος ειδικότερα κατά την θερινή περίοδο.

Επίσης, τονίστηκε ότι το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με τη συνεχή συρρίκνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, τα αποτελέσματα της οποίας φάνηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, Αττική, Ηλεία και αλλού.

Η κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να μονιμοποιήσει όλους τους πυροσβέστες, αλλά να προχωρήσει στην πρόσληψη προσωπικού στην Πυροσβεστική, που να καλύπτει τις ανάγκες για την ενίσχυση των υποστελεχωμένων Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων.

Ηγουμενίτσα 27/10/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου